Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ti kilometer med blomster

Der skal flere blomster i parker og langs stier og indfaldsveje i Esbjerg. 10 kilometer blomsterbånd er klar til at blive udsået. Blandt dem er Hvid Okseøje. Foto: Knud Erik Vinding
Danmarks Naturfredningsforening, Esbjerg Kommune og fond hjælper hinanden med at gøre Esbjerg kønnere.

Natur: Det er ikke et helt lille projekt, Esbjerg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg om kort tid sætter i gang for at gøre Esbjerg mere farverig og give insekter og småfugle bedre levevilkår.

Midlet er frøblandinger i blomsterbånd, som skal udsås i parker samt i rabatter langs stier og indfaldsveje til byer i Esbjerg Kommune. Der er frø fra 28 forskellige, vilde og flerårige engblomster, som alle er rige på farver, pollen og nektar. Og der er ti kilometer frøbånd at gøre godt med, fortæller Carsten Mathiesen, næstformand Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg.

- Både Esbjerg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening ønsker en forøgelse af biodiversiteten, så samarbejdet mellem os er lige til højrebenet. Og vi er meget glade for, at kommunen har fundet så mange velegnede arealer til udsåning af engblomsterne i Esbjerg og omegnsbyerne, siger Carsten Mathiesen, der har taget initiativet til projektet.

Annonce

Skal nydes af mange

Det har været vigtigt for både Esbjerg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening, at blomsterne kommer på steder, hvor mange har mulighed for at se dem. Med de i alt 10 kilometer blomsterbånd rundt om i kommunen tilgodeser projektet også andre hensyn.

- Vi får mere vild natur ind i byerne, og så pynter kornblomster, valmuer og alle de andre blomster også. Dertil kommer, at blomsterne er gode for vore insekter, som er pressede. Ikke mindst sommerfugle og vilde bier har været i kraftig tilbagegang i Danmark og flere steder i Europa. Vores projekt hjælper dem, siger Carsten Mathiesen.

Flere blomster er på vej i Esbjerg. Blandt dem er valmuer. Foto: Knud Erik Vinding
Annonce

Her kommer de første

Onsdag den 26. maj klokken 14 bliver de første 140 meter af det 10 kilometer lange blomsterbånd udsået med håndkraft. Det sker i Vognsbølparken i Esbjerg. Mødestedet er på den store parkeringsplads af grus overfor Blue Water Arena. Interesserede må gerne komme og kigge på. Repræsentanter fra både Esbjerg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening vil være til stede for at fortælle om projektet. En del ældre med interesse i blomster og naturpleje er involveret i projektet og vil give en hånd med, når de første frø skal i jorden.


Vi får mere vild natur ind i byerne, og så pynter kornblomster, valmuer og alle de andre blomster også.

Carsten Mathiesen, Danmarks Naturfredningsforening


Blomsterprojektet løber op i omkring 130.000 kroner. En del af dem har Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg fået fra Velux Fonden. Sammen dækker fond og forening godt det halve af beløbet. Resten kommer fra Esbjerg Kommune.

Godt samarbejde

Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg og Esbjerg Kommune har også på andre områder et godt og konstruktivt samarbejde om byforskønnelse, natur og biodiversitet. Blandt projekterne er nye måder at fælde syge træer i plantager og parker. Noget af stammen lader man stå eller ligge, så naturen får lov at gå sin gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Ugeavisen Esbjerg

Huset har det hele

Ugeavisen Esbjerg

Daimi vendte hjem

Annonce