Annonce
Ugeavisen Esbjerg

“Ti stille, bassen spiller”

Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen drager bassist og komponist Benjamin Møller Kirketerp ud i de danske folkekirker uden yderligere selskab end sin bas og dertilhørende udstyr. Foto: Presse
Annonce

Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen drager bassist og komponist Benjamin Møller Kirketerp ud i de danske folkekirker uden yderligere selskab end sin bas og dertilhørende udstyr.

For ham er bassen ikke kun et akkompagnerende instrument i en større sammenhæng, men et udtryksfuldt og helstøbt instrument. Om hans soloprojekt “Ti stille, bassen spiller” udtaler Benjamin:

- Projektet tager udgangspunkt i en satiretegning, jeg så. På tegningen sidder en sigtet i forhør hos to betjente. Den sigtede vil ikke snakke, og hvad gør betjentene så? De tager en bassist ind i rummet, beder ham om at spille, og straks snakker den sigtede. Tegningen er en parodi på den gamle joke om, hvordan man kan høre, at der er bas solo? Det er, når folk begynder at snakke og gå i baren. Den udfordring vil jeg tage op og se, om det modsatte er muligt. Kan alle andre instrumenter end bas fjernes og samtidig holde folk fanget og munden lukket?

Koncertrækken “ti stille, bassen spiller” er solooptrædender med originalt materiale, ny musik skrevet specifikt til el-bassen og egne arrangementer af salmer og danske sange. Med mange års erfaring som musiker og komponist vil Benjamin vise, store som små, et nuanceret billede af den elektriske basguitar og dens mange musikalske anvendelsesmuligheder. Koncerten er gratis og finder sted i Zions Kirke søndag den 27. september fra klokken 15.00-16.00.

rwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce