Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Til samlet kamp for de grønne stillinger

Borgmester Jesper Frost Rasmussen meldte tirsdag morgen ud, at han nedsætter en ny taskforce, hvor han som formand vil samle forskellige aktører, der skal sikre kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling. Foto: Torben Meyer / Esbjerg Byhistorisk Arkiv
Borgmester Jesper Frost Rasmussen meldte tirsdag morgen ud, at han nedsætter en ny taskforce, hvor han som formand vil samle forskellige aktører, der skal sikre kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.
Annonce

Fremtidssikring: Esbjerg Kommune barsler med endnu et grønt initiativ. Denne gang handler det om at sikre, at virksomhederne kan rekruttere medarbejdere, som har de rette grønne kompetencer. Det skriver kommunen tirsdag morgen i en pressemeddelelse.

Efter regeringen og et bredt flertal i Folketinget sidste år indgik en aftale om Nordsøens fremtid, er emnet blevet endnu mere aktuelt. Med Nordsøaftalen er der sikret klare rammevilkår for udvinding af olie og gas frem mod 2050, og samtidigt er der i aftalen afsat midler, der skal støtte Esbjerg Havns udvikling og mulighed for at være et knudepunkt for storskala havvind.

- Der er allerede mange, som er i gang med fine og lokale initiativer på det her område, og det glæder mig. Men vi har også behov for, at det bliver samlet ét sted, og det er det, jeg har sat mig i spidsen for at gøre, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Et springbræt for Esbjerg

Borgmesteren ser det som en både spændende og vigtigt udfordring at forvandle sorte jobs til grønne stillinger, og Jesper Frost Rasmussen slår på, at det for ham er vigtigt, at kompetencerne er til stede lokalt.


Der er allerede mange, som er i gang med fine og lokale initiativer på det her område, og det glæder mig. Men vi har også behov for, at det bliver samlet ét sted, og det er det, jeg har sat mig i spidsen for at gøre.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester


I første omgang skal taskforcen lave et overblik over, hvilke uddannelsesmæssige initiativer der er i gang eller lige på trapperne. Derefter skal der ses nærmere på, om der eventuelt mangler noget i det grønne uddannelsesudbud. På sigt skal det være et springbræt i forhold til at positionere Esbjerg som et kompetencecenter for de uddannelser, som kommer til at levere arbejdskraft til den grønne udvikling i mange forskellige former.

Taskforcen skal spille en vigtig rolle i at levere information og viden til det kommende Vækstteam for Sydjylland, og foruden borgmesteren selv er blandt andre Brian Lyst fra FH Sydvestjylland, Jesper Toft Mathiesen fra Dansk Industri, Torben Pedersen fra AMU-Vest, Susanne Nordenbæk fra Business Esbjerg, Dennis Jul Pedersen fra Esbjerg Havn samt byrådspolitikerne Henrik Vallø og Diana Mose Olsen med i taskforcen.

En af de aktører, der allerede er i gang med at gøre noget for sagen, er 3F Esbjerg Transport, der i samarbejde med en række af havnens virksomheder har underskrevet en hensigtserklæring netop for at sikre arbejdskraft til den grønne omstilling.

- Det glæder mig, at borgmesteren har forstået alvoren, bedre sendt end aldrig – alvoren af, at hvis der ikke bliver gjort noget på området i fællesskab, så kan det være fatalt, siger Jakob Lykke, formand for 3F Esbjerg Transport og uddyber:

- Det er fint, at de har oprettet denne taskforce, men jeg undrer mig over, at de opretter noget, der eksisterer i forvejen. Vi har jo et allerede netværk med stort set de samme mennesker, der har eksisteret i over 15 år. Her har vi arbejdet målrettet og fokuseret og fremfor alt i fællesskab for uddannelse og job indenfor olie og gas og i de senere år med fokus på vind og den grønne energi. Så jeg kan ikke se, hvad der er nyt i det, udover at de kalder det et taskforce og inviterer politikere med, siger Jakob Lykke og tilføjer, at borgmesteren altid er velkommen for råd og vejledning i det eksisterende fællesskab.

Ud over at være formand for 3F Esbjerg Transport er Jakob Lykke også borgmesterkandidat for Socialdemokratiet ved det kommende kommunalvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce