Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Til samlet kamp for de grønne stillinger

Borgmester Jesper Frost Rasmussen meldte tirsdag morgen ud, at han nedsætter en ny taskforce, hvor han som formand vil samle forskellige aktører, der skal sikre kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling. Foto: Torben Meyer / Esbjerg Byhistorisk Arkiv
Borgmester Jesper Frost Rasmussen meldte tirsdag morgen ud, at han nedsætter en ny taskforce, hvor han som formand vil samle forskellige aktører, der skal sikre kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.

Fremtidssikring: Esbjerg Kommune barsler med endnu et grønt initiativ. Denne gang handler det om at sikre, at virksomhederne kan rekruttere medarbejdere, som har de rette grønne kompetencer. Det skriver kommunen tirsdag morgen i en pressemeddelelse.

Efter regeringen og et bredt flertal i Folketinget sidste år indgik en aftale om Nordsøens fremtid, er emnet blevet endnu mere aktuelt. Med Nordsøaftalen er der sikret klare rammevilkår for udvinding af olie og gas frem mod 2050, og samtidigt er der i aftalen afsat midler, der skal støtte Esbjerg Havns udvikling og mulighed for at være et knudepunkt for storskala havvind.

- Der er allerede mange, som er i gang med fine og lokale initiativer på det her område, og det glæder mig. Men vi har også behov for, at det bliver samlet ét sted, og det er det, jeg har sat mig i spidsen for at gøre, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Et springbræt for Esbjerg

Borgmesteren ser det som en både spændende og vigtigt udfordring at forvandle sorte jobs til grønne stillinger, og Jesper Frost Rasmussen slår på, at det for ham er vigtigt, at kompetencerne er til stede lokalt.


Der er allerede mange, som er i gang med fine og lokale initiativer på det her område, og det glæder mig. Men vi har også behov for, at det bliver samlet ét sted, og det er det, jeg har sat mig i spidsen for at gøre.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester


I første omgang skal taskforcen lave et overblik over, hvilke uddannelsesmæssige initiativer der er i gang eller lige på trapperne. Derefter skal der ses nærmere på, om der eventuelt mangler noget i det grønne uddannelsesudbud. På sigt skal det være et springbræt i forhold til at positionere Esbjerg som et kompetencecenter for de uddannelser, som kommer til at levere arbejdskraft til den grønne udvikling i mange forskellige former.

Taskforcen skal spille en vigtig rolle i at levere information og viden til det kommende Vækstteam for Sydjylland, og foruden borgmesteren selv er blandt andre Brian Lyst fra FH Sydvestjylland, Jesper Toft Mathiesen fra Dansk Industri, Torben Pedersen fra AMU-Vest, Susanne Nordenbæk fra Business Esbjerg, Dennis Jul Pedersen fra Esbjerg Havn samt byrådspolitikerne Henrik Vallø og Diana Mose Olsen med i taskforcen.

En af de aktører, der allerede er i gang med at gøre noget for sagen, er 3F Esbjerg Transport, der i samarbejde med en række af havnens virksomheder har underskrevet en hensigtserklæring netop for at sikre arbejdskraft til den grønne omstilling.

- Det glæder mig, at borgmesteren har forstået alvoren, bedre sendt end aldrig – alvoren af, at hvis der ikke bliver gjort noget på området i fællesskab, så kan det være fatalt, siger Jakob Lykke, formand for 3F Esbjerg Transport og uddyber:

- Det er fint, at de har oprettet denne taskforce, men jeg undrer mig over, at de opretter noget, der eksisterer i forvejen. Vi har jo et allerede netværk med stort set de samme mennesker, der har eksisteret i over 15 år. Her har vi arbejdet målrettet og fokuseret og fremfor alt i fællesskab for uddannelse og job indenfor olie og gas og i de senere år med fokus på vind og den grønne energi. Så jeg kan ikke se, hvad der er nyt i det, udover at de kalder det et taskforce og inviterer politikere med, siger Jakob Lykke og tilføjer, at borgmesteren altid er velkommen for råd og vejledning i det eksisterende fællesskab.

Ud over at være formand for 3F Esbjerg Transport er Jakob Lykke også borgmesterkandidat for Socialdemokratiet ved det kommende kommunalvalg.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Wienecke og vennerne indtog Royal Arena

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hverdagen sat til vægs

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd fyrer 13 efter millionbesparelse

Ugeavisen Esbjerg

Billige bøger i arkivet

Ugeavisen Esbjerg

En nisse kom sejlende

Ugeavisen Esbjerg

Annbritt er landet på fødderne

Ugeavisen Esbjerg

Så er der baaaaasss

Ugeavisen Esbjerg

Jazzfestival i Esbjerg med store og små koncerter

Ugeavisen Esbjerg

Hvad skyldes blodpropper i hjernen hos type 2 diabetikere?

Ugeavisen Esbjerg

Da Esbjerg blev orange

Ugeavisen Esbjerg

Flot titel til Bjarne Nielsen i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Black Friday i city kunne have været bedre besøgt

Ugeavisen Esbjerg

Keld og Hilda og Baileys til kaffen

Ugeavisen Esbjerg

Lykke om ballade i S: Jeg forstår deres skuffelse

Ugeavisen Esbjerg

Nyt brætspil: Nu kan du købe Rundkørslen, Havkatten og Tobakken

Ugeavisen Esbjerg

DI vil give staten nødbremse mod boligbyggeri på havne

Ugeavisen Esbjerg

Statsminister: Esbjerg er en oplagt placering for en klimaerhvervsskole

Ugeavisen Esbjerg

Rød bloks drømme faldt til jorden med et brag

Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Annonce