Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tillykke: Mou-fabrikken rundede et halvt århundrede

Ægteparret Vera og Sigurd Mou begyndte i 1960’erne at lave de velkendte Mou-supper, men i 1970 kunne deres slagterforretning ikke længere følge med efterspørgslen. Så rykkede produktionen ind på Mukkerten.

Annonce

Det kan godt være, at torsdag i sidste uge var Kristi Himmelfartsdag, men derfor skulle det nu alligevel fejres, at det den 21. maj var 50 år siden, at Vera og Sigurd Mou flyttede produktionen af deres berømte Mou-supper ind på fabrikken på Mukkerten 13 i Tarp.

Dengang var fabrikken kun 225 kvadratmeter stor, men danskernes kærlighed til Mou-supperne har betydet, at fabrikken er blevet udvidet flere gange og i dag kan mønstre hele 11.000 kvadratmeter.

Det halve århundrede, som altså blev rundet på en helligdag i 2020, blev selvfølgelig fejret på fabrikken, som siden 1995 har været ejet af Danish Prime, som i 2002 fusionerede med Tulip International og i dag hedder Danish Crown Foods.

- Vi havde arrangeret morgenbrød til de ansatte, der var en frokostplatte til dagholdet og en aftenplatte til aftenholdet. Derudover samledes vi alle klokken 14 til en lille tale og et fællesbillede, hvor vi selvfølgelig holdt afstand. Der fik vi også fint besøg af Agner Mou, der er søn af Sigurd og Vera Mou og var med til at starte fabrikken. Til sidst fik alle medarbejderne en gavekasse med hjem med supper, biksemad og nogle grillpølser til grillsæsonen, siger Rolf Hansen, der er fabrikschef på Danish Crown Foods-fabrikken i Esbjerg.

Medarbejderne stolte over historien
Vera og Sigurd Mou havde i 1960’erne en slagterforretning i Esbjerg, men kom senere til at udvide sortimentet med hjemmelavede supper. Den historie kan du læse under denne artikel.

Fælles for alle Mou-supperne har dog fra begyndelsen og indtil i dag været, at en god suppe tager tid at lave. Og at en god suppe kræver gode råvarer.

Netop på grund af Mou-suppernes historie og værdier betyder den runde fødselsdag også meget for de ansatte, fortæller fabrikschef Rolf Hansen.

- Vores medarbejdere er stolte over at arbejde på fabrikken, fordi vi fra Vera og Sigurd Mou har arvet nogle værdier og en kultur, som handler om et godt håndværk og kvalitet frem for alt andet. Det er de værdier, som der i 50 år på fabrikken er blevet arbejdet hårdt på at bevare, og jeg tror også, det er årsagen til, at langt de fleste af vores medarbejdere har været her i rigtig mange år. Vi har dog ingen med 50 års-anciennitet, men vi har da nogle med næsten 40 år hos os, smiler Rolf Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce