Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tjæreborg står sammen: 1.850 skrev under for biblioteket

I Tjæreborg står de sammen om biblioteket. 1.850 underskrifter er afleveret til politikerne i Esbjerg Byråd.

Annonce

Der er meget at samles om i Tjæreborg, og det gør de. I Brugsen, i kirken, i hallen og på biblioteket. Biblioteket er alligevel noget særligt.

Flere gange har politikerne i Esbjerg Kommune overvejet at lukke det, og nu er det igen i søgelyset i forbindelse med udarbejdelsen af kommunens nye biblioteksstruktur.

Og igen har indbyggerne i Tjæreborg sendt et klart signal til politikerne; i Tjæreborg vil de ikke undvære deres bibliotek. I sidste uge besøgte Peder Tørnqvist (K), stedfortrædende formand for kultur- og fritidsudvalget, biblioteket. Med sig hjem fik han 1850 underskrifter.

- 1850 underskrifter fra et område med 2700 indbyggere. Jeg synes, at det meget markante antal underskrifter må sende politikerne et signal om, hvor vigtigt sådan et lokalbibliotek er for et område, siger Ulrik Storkholm, der tog initiativ til underskriftsindsamlingen, der ikke blot sender et signal om, at indbyggerne i Tjæreborg ikke vil af med biblioteket.

Det er også et signal om, at de ønsker at bevare biblioteket i sin nuværende form. Borgerne vender dermed tommelfingeren nedad til det forslag, der ligger i oplægget til den nye biblioteksstruktur om at forvandle bydelsbibliotekerne i Tjæreborg, Sædding og Kvaglund til såkaldte minibiblioteker, hvor blandt andet den bemandede åbningstid vil blive reduceret.

Elever på barrikaderne
Nogle af dem, der får rigtig meget ud af biblioteket i Tjæreborg, er skoleeleverne. I Tjæreborg fungerer biblioteket også som skolebibliotek, og derfor har også elevrådet engageret sig i kampen for at bevare biblioteket.

- Jeg ved, at unge ikke får læst så meget, som de burde, og det ville ikke gøre det bedre, hvis man tager biblioteket væk, siger elevrådsformand Sebastian Zaar Nielsen, der har oplevet, at kampen for bibliotekets bevaring har samlet eleverne, der stod for 338 af de 1850 underskrifter.

- Det fylder rigtig meget, for jeg ved, at især mange af de mindre klasser bruger biblioteket meget. Det vil være svært for os at undvære, siger han.

CITAT: Jeg er jo rigtig meget for, at der er nogle offentlige steder, hvor folk kan være sammen. Der skal være noget for alle, og der er sådan et bibliotek et eldorado, hvor man kan gøre alt og intet.
Ulrik Storkholm, initiativtager til underskriftsindsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce