Annonce
Ugeavisen Esbjerg

To nye vandrutsjebaner: Vandhunde og badenymfer bliver forkælet

Henrik Due glæder sig ikke bare over, at den nye vandrutsjebane bliver en oplevelse for gæsterne. Han glæder sig også over det markante udseende udefra, så flere - særligt turister - bliver opmærksomme på Svømmestadion Danmark.

Svømmestadion Danmark gearer sig til fremtiden med to helt nye vandrutsjebaner, der står klar i sommeren 2020.

Annonce

Nu kan lokale badenymfer og svømmeentusiaster fra ind- og udland godt begynde at glæde sig.

I 2020 kommer der nemlig ikke blot én, men hele to nye vandrutsjebaner i Svømmestadion Danmark. Den ene bliver en godt 90 meter lang udendørs rutsjebane, mens den anden er en seks meter lang rutsjebane med blandt andet frit fald.

Det er noget, som Henrik Due, der er idrætsinspektør hos Sport og Event Park Esbjerg (SEPE), ser rigtig meget frem til.

- Jeg tror, det kommer til at give Svømmestadion Danmark et markant løft. Selvom der naturligvis er sket udvidelser og udvikling af faciliteterne siden 1996, hvor stedet stod færdigbygget, så er det her virkelig et af de store løft, siger han.

Idéen om at investere i to nye rutsjebaner er ikke ny, og SEPE har blandt andet haft tre børnefamilier med til AquaMagis i Plettenberg i Tyskland for at lade dem teste forskellige rutsjebaner.

Ved hjemkomsten var der tre rutsjebaner, der fik bedre skudsmål end andre, og det er faktisk to af de tre, der nu - i lidt ændrede udgaver - kommer til Esbjerg og Svømmestadion Danmark.

- Den mindste af dem, som vi kalder ”Jump Slide”, bliver lavet som en tilbygning til tårnet ved 5-meter vippen. Man kommer til at hænge i armene, hvorefter man har frit fald i omkring tre meter for så at blive ’skudt’ ud i to meters højde, siger Henrik Due med et grin til Ugeavisen Esbjerg.

Sjov opgave for arkitekt
Den anden rutsjebane, der endnu ikke er navngivet, bliver bygget udenfor den eksisterende bygning.

Det er lokale TEKT Arkitekterne med huse i Skolegade, der har slået og tænkt streger til, hvordan rutsjebanen kunne placeres i det nuværende byggeri, og Knud Erik Nordby, partner og arkitekt, siger blandt andet om processen:

- Vi har vekslet lidt mellem, hvorvidt vi skulle skabe adgang til rutsjebanen op igennem taget, eller om vi skulle bygge et fritstående trappetårn. Vi har valgt sidstnævnte løsning, og det betyder blandt andet, at rutsjebanen kan bygges med minimal gene for driften af Svømmestadion Danmark, siger Knud Erik Nordby, der kalder det en en sjov opgave at arbejde med.

- Svømmestadion Danmark er jo lidt vores barn. Vi projekterede det i sin tid, har fulgt det alle år, lavet vandvarmsbassinet og træningsbassinet og har generelt været heldige at være med, når der er sket fornyelser. Som arkitekt er det altid spændende og udfordrende at arbejde med projekter, hvor vand og vandaktiviteter indgår, siger Knud Erik Nordby.

Lys, lyd og illusioner
Stort set hele den nye vandrutsjebane etableresudenfor, men der kommer dog et bremse- og udstigningsområde cirka to meter inde i svømmestadion.

- Det er god løsning, der er skabt, og det bliver generelt en super fed rutsjebane. Den bliver også på mange måder interaktiv, siger Henrik Due og fortsætter:

- Vi har en masse ting og oplevelser, som vi kan vælge at ’få med’ i rutsjebanen, og det sidder vi lige nu og kigger på. Det er alt fra strobelys, musik, illusioner, temaer, gennemsigtige plader, så man føler, man flyver direkte ud i Grådybet, lyde og meget andet, smiler Henrik Due, som tydeligvis glæder sig til at se det endelige resultat, der - om alt går vel - står klar til indvielse i juni 2020.

Og det gør alle vi andre også, skulle vi hilse at sige.

ØKONOMIEN I PROJEKTET
Det nye vandrutsjebane-projekt kommer samlet til at koste omkring 5,1 millioner kroner. Esbjerg Kommunes Kultur og Fritidsudvalg byder ind med en anlægsbevilling på 3,4 millioner kroner, mens der er ekstern finansiering på én million kroner i form af tilskud fra Claus Sørensen Fonden og Johan Hoffmann Fonden. Endelig betaler Sport og Event Park Esbjerg, der driver Svømmestadion Danmark, selv det resterende beløb på cirka 700.000 kroner. Henrik Due & Co. har valgt den lidt dyrere, men isolerede rutsjebane, så man dermed mindsker varmetabet, når det nu er en udendørs rutsjebane.

FACILITETER I SVØMMESTADION DANMARK I DAG
50 meter konkurrence bassin i olympiske mål. Tribune med plads til 400 tilskuere. Badeland med bølgebassin og rutsjebane. Romersk bad med dampbad og sauna. Varmtvandsbassin. Aktivitetsbassin.
Omklædningsfaciliteter til 600 personer. Caféudsalg.

Jump Slide er den anden nye rutsjebane, der kommer til at blive bygget sammen med den eksisterende 5-meter vippe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce