Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tobakken byder på musik til frokosten

Souvenirs kommer til byen med frisksmurt popmusik lørdag. Foto: Presse
Smørrebrød og frokostpop er et nyt tiltag på Tobakken
Annonce

Initiativ: For år tilbage var det for mange esbjergensere en kendt og elsket tradition at høre frokostjazz på Kridthuset i Skolegade, men den æra er ovre, men nu prøver man på Tobakken at puste nyt liv i en god måde at starte lørdagen på.

I løbet af årets resterende måneder er der planlagt en række koncerter, der begynder klokken 12 og hvor man inden får serveret to stykker smørrebrød. Første koncert finder sted på lørdag, og her er det de nordjyske popfolk fra Souvenirs, der leverer deres underfundige popmusik, og sidenhen kommer blandt andre Stig Skovlind, Majland og Skytte Trio, Linebug og Michelle Birkeballe forbi til musik og frokosthygge.

Vi gør det her for at udforske nye måder at afholde koncerter på. Det er nye tider, og vi må forsøge at gå nye veje og prøve grænser af. Vi ser det her som en mulighed for at give dem, der gerne vil opleve noget kultur en mulighed for at komme ud – og hjem i god tid. Der er jo dem, der ikke lige gider at være ude indtil midnat. Det her er er så en god mulighed for at stadigvæk at opleve, hvad der sker på kulturområdet, siger Sebastian Wolff, der er booker på spillestedet.

Annonce

Alle skal overleve

Han er tiltrådt lige deromkring, hvor der stod corona i hver anden overskrift, så det har været noget af en opgave at navigere i det oprørte koncerthav, hvor stort set ingen har haft en fornemmelse af hvor kompasset peger henad.

Jeg var en anelse nervøs for hvordan folk rundt omkring i branchen ville agere. Men heldigvis har jeg for det allermeste oplevet en forståelse for, at det her er noget vi skal forsøge at komme igennem sammen, og at tiden ikke er inde til, at man slår i bordet og bare kræver sit. Det her er en uvis tid, som vi alle skal forsøge at tackle på en måde, så der også er et aktivt kulturliv om et år, som musikere og spillesteder kan leve af, siger Sebastian Wolff, der konstant hænger i røret og forsøger at skaffe nye aftaler med artisterne og flytte rundt på koncert sted og datoer.

Annonce

Cirkushesten længes

Det er som sagt Souvenirs, der får æren af at optræde til det første arrangement, og Nils Torp fra duoen glæder sig til koncerten.

-Det har jo været en underlig tid, hvor man nærmest har været bange for at spille violin over hækken til naboen. Jeg er en gammel cirkushest og er den slags musiker, der elsker at komme ud på landevejen og møde publikum, så det har været hårdt. Selvom jeg har haft masser af tid til overs, har jeg ikke rigtigt komponerer noget, men til gengæld har jeg fået lavet endnu et drivhus og har bygget et skur, og så er jeg begyndt på en bog om ”overspringshandlinger”. Nej, sådan er det ikke helt, men jeg glæder mig til, at det lige så stille åbner op igen og det gør det jo så i Esbjerg og vi er helt parate, kan jeg godt love, siger Torp,  der udgør duoen Souvenirs med hustruen Sofie Bonde, der blandt andet har sange som ”Jeg hader Susanne” og ”Nattog” på samvittigheden

Man kan på Tobakkens hjemmeside læse mere om efterårets planlagte koncerter, ligesom det er her, man køber billet til eksempelvis frokostkoncerterne.


Jeg savner kontakten med publikum

Nils Torp, Souvenirs
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce