Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tour de France og Vueltaen: Lars udlever nu drømmen

Lars Kikkenborg udlever sin drøm i cykelverdenen. Her står han med den originale bjergtrøje, som han fik af Richard Carapaz som tak for hjælpen med at få ecuadorianerens ben i gang i dette års Tour de France. Foto: Tue Sørensen
Lars Kikkenborg fra Esbjerg er blandt stjernerytternes favoritmassør. Hans magiske hænder kan få hul igennem til de helt store præstationer.
Annonce

Drømme: "Altså det er jo næsten umuligt at komme med til, men jeg ville dæleme gerne prøve at være med til et af de tre store løb (Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta A Espana, red.). Det er den ultimative drøm, men mindre kan også gøre det. Jeg føler faktisk, at det er et sandt lykketræf, jeg overhovedet får lov at prøve det her."

Sådan sagde massør Lars Kikkenborg fra Esbjerg, da Ugeavisen Esbjerg tilbage i 2018 besøgte ham på arbejdspladsen hos EmCare i Esbjerg. Her havde han netop landet en rolle hos cykelholdet Team Sky, der dominerede den internationale cykelverden totalt.

Lars Kikkenborgs akkreditering til dette års tour. Tour de France er verdens største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed og overordnet set verdens tredjestørste sportsbegivenhed, kun overgået af VM i fodbold og de olympiske sommerlege, målt på seere, tilskuere, tv-bevågenhed og økonomi. Foto: Tue Sørensen

Siden er der pumpet meget luft i dækkene hos holdet, der i dag hedder Team Ineos Grenadiers, men Lars Kikkenborg er der stadig. Og Lars' rolle på teamet er i dag blevet endnu større, da han som den eneste massør på Ineos er i stand til at udføre Body SDS (kropsbehandling der fjerner kroppens affaldsstoffer, så kroppen hurtigere kan restituere, red.). Faktisk er hans rolle blevet så stor, at han i år var med til Tour de France for holdet, der i Egan Bernal havde en af de helt store forhåndsfavoritter til at vinde løbet.

- Det gjorde vi så ikke, griner Lars Kikkenborg med henvisning til, at Bernal slet ikke havde benene og endte med at udgå.

- Men det var en enorm stor oplevelse for mig. Jeg havde jo en forestilling om, hvor stort Tour de France er, men den blev gjort til skamme. For det er mange, mange gange større. Det er helt vanvittigt, siger Lars Kikkenborg, der på trods af Bernals nedtur, selv oplevede stor optur under Tour de France.

Annonce

Ikke hul igennem

En anden af holdets stærke ryttere, Giro d'Italia 2019 vinderen Richard Carapaz, havde svært ved at komme i gang. Benene ville ikke, som han ville, og holdets andre massører var frustrerede.

"Du er nødt til at hjælpe. Der er simpelthen ikke hul igennem," lød det fra de andre til Lars Kikkenborg fra Esbjerg med sommerhus i Blåvand.

- Så jeg fik Carapaz ind og arbejdede med ham. Og så pludselig råbte han bare; What the fuck did you just do," griner Lars Kikkenborg og fortsætter:

- Der vidste jeg, den var der. Og de næste tre dage var han i udbrud og leverede vores bedste præstationer i løbet. Der var jeg sgu glad, smiler Lars Kikkenborg, der endte med at få den ecuadorianske cykelrytters originale prikkede bjergtrøje fra den sidste etape på Champs-Élysées som en personlig tak.

Annonce

Med til Vueltaen

Det og andre mirakler har Lars Kikkenborgs hænder efterhånden udført en del af på de store stjerner, og derfor tager han torsdag afsted igen.This is for you. Thank you, Lars.

Richard Carapaz, da han gav Lars Kikkenborg sin bjergtrøje i Paris.Denne gang gælder det en anden af de tre Grand Tours, der findes i cykelsport, nemlig Vuelta a España.

- Ja, det er simpelthen for vildt. Tour de France og Vueltaen på et og samme år. Jeg glæder mig helt vildt, men jeg kan også godt mærke, at Tour de France stadig sidder i mig. Det er nogle mega lange dage, og særligt mentalt er det rigtig hårdt. Man skal konstant omstille sig, og det er et nyt hotelværelse hver eneste dag, siger Lars Kikkenborg, der, da han sov hjemme i Esbjerg første nat efter Tour de France, vågnede op og tændte lyset, fordi han simpelthen ikke anede, hvor han var.

- Der var fruen ikke helt tilfreds, ler Lars Kikkenborg hjerteligt og skynder sig at tilføje:

- Men selvom det er hårdt og alt det der, så klager jeg altså bestemt ikke. Jeg udlever jo min drøm nu.

Lars Kikkenborg

52-årige Lars Kikkenborg bor i Esbjerg med sin kone med hvem han har to børn på 23 og 19 år. Han har selv dyrket triatlon, men siden han var knægt, har Lars Kikkenborg været ramt af en vildfaren cykelpumpe. Han er massør hos EmCare og har også været tilknyttet EfB. I dag bruger han mere og mere tid som massør i cykelsporten. Det er primært hos Team Ineos Grenadiers, tidligere Team Sky, der opererer med et årligt budget på omkring 350 millioner kroner. Lars Kikkenborg har også været massør for det danske hold ved VM i landevejscykling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Succes for frokostpop

Annonce