Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Traditionsrig titel forsætter under ny ejer

Erik Haldan og Mette Cramon ved æresvæggen for Årets Esbjergensere på Hovedbiblioteket i Esbjerg. Siden 1970 har først Esbjerg Ugeavis og siden 2001 Ugeavisen Esbjerg hvert år kåret Årets Esbjergenser. Det fortsætter Ugeavisen Esbjerg med under avisens nye ejerskab.
Siden 1970 har først Esbjerg Ugeavis og siden 2001 Ugeavisen Esbjerg hvert år kåret Årets Esbjergenser. Det fortsætter Ugeavisen Esbjerg med under avisens nye ejerskab.

Efterlysning: Ikke alt bliver ved det gamle, når Ugeavisen Esbjerg ved årsskiftet får Jysk Fynske Medier som eneejer efter at have haft to ejere i tyve år.

Men en ting fortsætter med sikkerhed, og det er den 50 år gamle tradition med kåringen af Årets Esbjergenser, og derfor bliver efterlysningen af Årets Esbjergenser 2021 sat i gang i årets sidste udgave af Ugeavisen Esbjerg. Helt som normalt.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at Årets Esbjergenser skulle fortsætte, når vi overtog det fulde ejerskab af Ugeavisen Esbjerg. Titlen har en flot 50-årig historie, som har gjort den til en institution, vi gerne vil værne om, siger JydskeVestkystens Esbjerg-redaktør Mette Cramon, som fra 1. januar overtager det redaktionelle ansvar for Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

Æresvæg gør indtryk

Hun stammer fra Esbjerg og har over mange år registreret den opmærksomhed og interesse, den ærefulde titel udløser en gang om året, når den nye Årets Esbjergenser er fundet.

Forleden besøgte hun sammen med Ugeavisen Esbjergs snart forhenværende redaktør og direktør, Erik Haldan, den æresvæg på hovedbiblioteket, som blev etableret for snart 11 år siden. Og hun kunne selvfølgelig kende mange af navnene på væggen:  Speedwaystjernen Erik Gundersen, offshorepioneren Henning G. Kruse, præsten og de svages hjælper Ingelise Wenzel, erhvervskæmpen og stormæcenen Tage Sørensen, korlederen Per Günther, tusindkunstneren Hanne Meyer, triatlonstjernen Camilla Pedersen og mange af de andre store esbjergensere. Æresvæggen gjorde indtryk på Mette Cramon:

- Når jeg ser navnene på væggen, bliver det klart for mig, at det persongalleri på mange forskellige måder har spillet en  stor rolle for Esbjerg i byens nyere historie. Det er fascinerende, at æresvæggen rummer navne på så mange personligheder, der har været med til at præge udviklingen og tilværelsen i Esbjerg i mere end en trediedel af byens godt 150 år, siger Mette Cramon.

Erik Haldan er glad for, at Jysk Fynske Medier som eneejer af Ugeavisen Esbjerg har valgt at fortsætte kåringen af Årets Esbjergenser.

- Jeg glæder mig over, at de nye ejere af Ugeavisen Esbjerg har respekt for institutionen Årets Esbjergenser. Kåringen og titlen er en hjørnesten i ugeavisens egen historie i Esbjerg. Og de personligheder, der har fået titlen, har på hver deres måde været murere, mursten og mørtel i den udvikling, Esbjerg har været igennem i mere end et halvt århundrede, siger han.

Jeg har aldrig været i tvivl om, at Årets Esbjergenser skulle fortsætte, når vi overtog det fulde ejerskab af Ugeavisen Esbjerg. Titlen har en flot 50-årig historie, som har gjort den til en institution, vi gerne vil værne om.

Mette Cramon, redaktør for JV Esbjerg,

Erik Haldans sidste opgave for Ugeavisen Esbjerg bliver at organisere både kåringen af Årets Esbjergenser og den traditionelle fest, der følger med. Til festen deler Erik Haldan og Mette Cramon opgaven som vært.

Annonce

De kan blive det

Titlen som Årets Esbjergenser er en anerkendelse til en borger, der med sine evner, ideer og handlinger har gjort Esbjerg til et bedre sted at være for esbjergenserne.

Der kan være tale om en enkeltstående bedrift, handling eller succes til gavn og glæde for Esbjerg og mange esbjergensere.

Der kan også være tale om et årelangt virke eller ligefrem et livsværk af stor betydning for byen og byens borgere.

Det er fint, hvis en bedrift har været med til at profilere og skabe respekt om Esbjerg nationalt og internationalt, men det er ikke en betingelse for at komme på tale til titlen som Årets Esbjergenser.

For at komme i betragtning skal en kandidat være fyldt 18 år og have sin rod og sit virke i Esbjerg.

Titlen som Årets Esbjergenser er personlig og tildeles ikke grupper, hold, firmaer, organisationer eller institutioner.

Man kan kun blive Årets Esbjergenser en gang, men æren har man hele livet.

Har du en kandidat, så send en begrundet indstilling senest 14. januar. Se mere i faktaboksen.

Sådan indstiller du din kandidat

Har du en kandidat til titlen som Årets Esbjergenser, så kan du indstille hende eller ham på to måder.

1. Send en e-mail til aj@ugeavisen.dk

Skriv Årets Esbjergenser 2021 i emnefeltet.

Skriv navn på din kandidat og en begrundelse for indstillingen i tekstfeltet.

Du kan også vedhæfte et dokument.

2. Send eller aflever din indstilling som brev eller postkort til Ugeavisen Esbjerg,

Kongensgade 110, 6700 Esbjerg. Mærket Årets Esbjergenser 2021.

Sidste frist for at indstille kandidater er fredag, den 14. januar 2022.

Fakta om titlen Årets Esbjergenser, hvis historie går 50 år tilbage.
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce