Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Trafiksikkerhed må vente lidt endnu

Line Britt Madsen i midten til venstre har tidligere haft politikere med på rundtur i området omkring Boldesager Skole. Arkivfoto: Tue Sørensen
20 forskellige forslag til at forbedre trafiksikkerheden i Esbjerg er sendt til timeout af politikerne.
Annonce

Trafik: Skal en farlig rundkørsel i Gjesing laves om til et lyskryds eller bruges pengene bedre på en uheldsplaget skolevej ved Boldesager skole? I sidste uge skulle politikerne i teknik- og byggeudvalget prioritere en stribe forslag til trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger, men i sidste ende blev sagen udsat.

- Vi havde nogle spørgsmål, til den måde forslagene var prioriteret på, siger udvalgsformand Søren Heide Lambertsen og forklarer:

- For eksempel er der to projekter med lige mange uheld, det ene ved Boldesager Skole og den anden er rundkørslen i Gjesing. Jeg skal kunne forklare, hvorfor det er rundkørslen i stedet for Boldesager Skole, der bliver prioriteret, siger udvalgsformanden.

Annonce

Uheldsplaget

Mens det vurderes at koste to millioner kroner at forbedre sikkerheden på Strandby Kirkevej fra Frejas Alle til Nørrebrogade, så er prisen for at omdanne rundkørslen på Gl. Vardevej ved Golfvej 2,35 millioner kroner. Hvis man sammenligner antal uheld på stederne har der været 17 på Strandby Kirkevej og 15 i rundkørslen, hvoraf de 14 involverer cyklister.

I forslaget til politikerne var det altså rundkørslen i Gjesing, der blev prioriteret, og den stod til at skulle omdannes til et lyskryds.

Line Britt Madsen, der har kæmpet for en mere sikker skolevej til Boldesager Skole, mener dog ikke det bør være et spørgsmål om enten eller:

- I et helikopterperspektiv er det helt tåbeligt, at forældre i Esbjerg Kommune skal sidde og kæmpe med hinanden om de små lunser, der afsættes til basal trafiksikkerhed. Vi kæmper om sølle to millioner kroner til trafiksikring af en rundkørsel i Gjesing eller et stykke af Strandby Kirkevej - begge dele til gavn for bløde trafikanter. Imens anvender Esbjerg Kommune tocifrede millionbeløb på at udskifte gågadebelægning. Det er til at tude over, siger hun og understreger vigtigheden af, at der bliver gjort mere for eleverne på Boldesager Skole end det fodgængerfelt ud for skolen, som politikerne har sat penge af til på det kommunale budget.

- Jeg er ikke trafikplanlægger, men man kan jo se, at Strandby Kirkevej boner så hårdt ud på antal uheld. Det er den anden farligste strækning på listen, og jeg har svært ved, at se at man kan sidde det overhørigt, siger hun.


Vi kæmper om sølle to millioner kroner til trafiksikring af en rundkørsel i Gjesing eller et stykke af Strandby Kirkevej - begge dele til gavn for bløde trafikanter. Imens anvender Esbjerg Kommune tocifrede millionbeløb på at udskifte gågadebelægning.

Line Britt Madsen


I alt er der 20 forskellige forslag på listen over trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger. Søren Heide Lambertsen forventer, at politikerne tager stilling til det ved næste udvalgsmøde den 2. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Succes for frokostpop

Annonce