Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Trampesti skaber ny debat om Marbæk

Leif Wagner Jørgensen, formand for Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg, og Line Britt Madsen, byrådskandidat for SF, er bange for, at en ny trampesti i Marbæk vil ødelægge en del af naturoplevelsen. Foto: Tue Sørensen
Esbjerg Kommune bruger 300.000 kroner på at forbedre en trampesti i Marbæk. Stien skal gøre det sikrere for fodgængere, men nu advarer flere organisationer mod, at den i stedet vil skabe problemer mellem fodgængere og cyklister.

Natur: En 300.000 kroner dyr forbedring af en trampesti i Marbæk møder nu modstand fra flere brugerorganisationer i området. For hverken Cyklistforbundet eller Danmarks Naturfredningsforening har den store fidus til den nye sti, som dog, mener Søren Heide Lambertsen (V), formand for teknik- og byggeudvalget, løser en udfordring i området.

- Stien er hovedsageligt til folk, der går en tur. Man kan også tage cyklen på den, men det bliver ikke en asfaltsti. Vores fokus er de trafikale udfordringer mellem fodgængerne og bilerne i området, siger Søren Heide Lambertsen og henviser til blandt andet strækningen på Ormegravervej, der igen er åbnet for biltrafik, og området ved Gulebjerg.

- Der mangler en sti fra spejderhytterne til Gulebjerg. Når du går på vejen, er udsigtsforholdene dårlige, derfor var det et ønske fra mig at opgradere. Hvis du er i Marbæk med en større børneflok, så har du enten en sti, der er svær at gå på, eller vejen hvor bilerne kører, forklarer han.

Annonce


Jeg er alvorligt bange for, at der vil blive et problem mellem fodgængere og cyklister.

Leif Wagner Jørgensen, formand for Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg


Men en forbedring af stien, der blandt andet løber mellem træerne langs Ormegravervej, vil ikke blot tiltrække børn på udflugt, mener Leif Wagner Jørgensen formand for Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg.

- Jeg er alvorligt bange for, at der vil blive et problem mellem fodgængere og cyklister. Jeg synes, det er forkert. Der er rigtig mange brugere derude, og der kommer nogle interessekonflikter på den sti, advarer han og minder kommunen om, at der er en fredningssag på vej i Marbæk.

- Man må ikke lave fysiske ændringer, der strider mod fredningsplanen, før den sag er afklaret, siger Leif Wagner Jørgensen.

Afviser problemet

Op til sidste år budgetforhandling havde en anden interesseorganisation - Cyklistforbundet - kæmpet for at få en bedre adgang til Marbækområdet, men heller ikke Cyklistforbundet bifalder opgraderingen af den eksisterende sti. Lokalformand Reni Hatting håber stadig på en asfaltløsning fra Hjerting til Marbæk og videre til Varde.

- Nej, vi skal ikke have en trampesti langs kysten. Det er sådan en dejlig sti at gå ad, og det er det, den skal bruges til. Vi skal have en transportsti, så cyklister også kan komme til Myrthuegård. Hvis cyklister og fodgængere blandes sammen, så bliver fodgængerne utrygge, siger Reni Hatting.

Men Søren Heide Lambertsen mener ikke, der er grund til at være bekymret for, at opgraderingen af den eksisterende trampesti skaber nye problemer.

- Den bliver ikke meget mere attraktiv for en cyklist, end den er i dag. Formålet er ikke, at der skal cyklister den vej igennem, men den bliver også brugt af mountainbikeryttere i dag. Jeg tror ikke, folks gang langs kysten bliver forstyrret af det, siger han.

Line Britt Madsen, byrådskandidat for SF, mener kommunen med opgraderingen af trampestien i Marbæk glemmer et andet hensyn – nemlig naturen. En ting er, at stien vil koste et par træer livet, noget andet er, at den, hvis den ender med at tiltrække flere mountainbikeryttere og almindelige cyklister, kan ændre områdets karakter.

- Det er et enormt dejligt og stille område. Der kan man gå i fred, og med den udsigt og ro derude er det et af de få stille områder med udsigt til vandet. Det ville da være helt forfærdeligt, hvis man bruger 300.000 kroner på noget, der går flere interessegrupper imod. Hvis ingen vil have den sti, skal man da ikke bruge 300.000 kroner, bare fordi pengene er sat af, siger hun.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lose og Lykke i infight i Østerbyen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Forurenet jord skaber problemer for power to X-anlæg i Måde

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Minister slår fast: Anbragte børn har ret til samvær med forældre og søskende

Ugeavisen Esbjerg

Mentornetværk i knibe

Ugeavisen Esbjerg

Udenlandske hovednavne til spritny ny metalfestival

Ugeavisen Esbjerg

Nu skulle det være helt sikkert med Facebook

Ugeavisen Esbjerg

ME-sagen: Fanø-families kamp bliver nordisk

Ugeavisen Esbjerg

Efterårsmoden ifølge Jill&Joy

Ugeavisen Esbjerg

Lone fejrer 40 år hos Babcock & Wilcox Vølund

Ugeavisen Esbjerg

Knæk cancer og lysfest på Tobakken

Ugeavisen Esbjerg

Diakonhjemmet rejser sig

Ugeavisen Esbjerg

Unge laver revy

Ugeavisen Esbjerg

Danmarks største vælgermøde

Ugeavisen Esbjerg

33-årig mand dømt for seksuelt overgreb mod 24-årig kvinde og for at have set passivt til, mens hun afgik ved døden

Ugeavisen Esbjerg

Flere syddanskere inviteres til revaccination

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg lander Danmarksindsamling 2022

Ugeavisen Esbjerg

Ny grønlandsk biskop til gudstjeneste i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

16 kandidater stiller op til valg til ældrerådet

Ugeavisen Esbjerg

Telenor er åbnet i Broen Shopping

Ugeavisen Esbjerg

Bådsmanden og kaptajnen har sejlet sammen i 60 år

Ugeavisen Esbjerg

Fuld skrue på godheden

Ugeavisen Esbjerg

En smule Nørrebro i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Facebook er tilbage i Esbjerg: Køber grund til 277 millioner kroner

Annonce