Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tre nye elbiler er landet på Esbjerg Havn

Helt tilbage i 2012 købte Esbjerg Havn de første elbiler med en rækkevidde på cirka 100 kilometer på én opladning. Med de nye biler, som er udstyret med nyeste teknologi og nye batterityper, er rækkevidden op til 484 kilometer. Foto: Esbjerg Havn
Annonce

På strøm: For nylig ankom tre nye elbiler til Esbjerg Havn, og havnen er nu tre skridt nærmere at nå deres 2025-mål: At alle Esbjerg Havns mobile køretøjer skal køre på el.

Bilerne er nummer ni, ti og elleve i rækken af elbiler på Esbjerg Havn, der har i alt 20 personbiler og varebiler. Alle varebilerne kører på el, og med de tre nyerhvervelser er over halvdelen af personbilerne nu også elbiler.

- Vi arbejder hele tiden for at nedsætte vores CO2-forbrug her på havnen, og der spiller elbilerne selvfølgelig en rolle. Vores mål er, at alle vores mobile køretøjer skal køre på el inden 2025, siger Jesper Bank, der er salgsdirektør på Esbjerg Havn, i en pressemeddelelse.

Udover at være en del af den grønne omstilling på havnen, er elbilerne oplagte i en arbejdssammenhæng, da de fleste ture foregår på havnen inden for et begrænset område og med lav hastighed.

- Elbilerne har også vist sig at være perfekte som følgebiler til kranflytning, da de kan køre meget langsomt. Tidligere har vi hurtigt måtte skifte koblinger på grund af slid i biler med manuelt gear, siger Jesper Bank.

Liste over havnens elbiler

Peugeot Ion (2012), Renault Kangoo (2014), Renault Kangoo (2014), Renault Zoe (2014), Renault Zoe (2015), Renault Kangoo (2016), Renault Kangoo (2019), Renault Kangoo (2019), Hyundai Kona (2020), Hyundai Kona (2020), Hyundai Kona (2020).

rwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Succes for frokostpop

Annonce