Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tutorprogram skal holde unge i Esbjerg

Erling Petersson og Education Esbjerg vil med et nyt tutorprojekt sikre sig, at de unge kender til mulighederne i Esbjerg, før de beslutter sig for, hvor de skal læse videre. Arkivfoto: Tue Sørensen
80 gymnasieelever fra Esbjerg, Ribe og Varde bliver en del af et nyt tutorprogram, hvor de skal lære Esbjerg bedre at kende, før de beslutter sig for, hvor de skal læse videre.

Uddannelse: Hvad kan få de unge til at blive i Esbjerg? Og hvad kan få dem til at vælge Esbjerg til? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver arbejdet med i Education Esbjerg, hvor man tidligere på året stillede de samme spørgsmål til en række unge mennesker.

- Mange af de unge, vi har i vores eget ungeadvisoryboard, ved mere om, hvad der sker i Aarhus end i Esbjerg. De sagde: Hvorfor laver I ikke noget, hvor man kan opleve Esbjerg, fortæller Erling Petersson, leder af Education Esbjerg.

Derfor sætter Education Esbjerg nu gang i et nyt projekt, hvor 80 afgangselever fra gymnasiale ungdomsuddannelser i Esbjerg, Ribe og Varde bliver en del af et tutorprogram, hvor de både lærer Esbjergs uddannelser og uddannelsesbyen Esbjerg bedre at kende.

Annonce

- Vi synes, det er vigtigt at vise, hvad Esbjerg kan, så de unge kan træffe deres endelige valg på et oplyst grundlag. De studerende fra de videregående uddannelser tager gymnasieelever med til for eksempel kongekampen og en fredagsbar på Huset. De kommer til bingoaften på Streetfood og til at møde ungdomsfonden. Vi laver nogle events, man melder sig til, og så er det os, der står for arrangementerne, siger Erling Petersson og fortæller, at elever, der kommer udenbys fra, får refunderet deres rejseudgifter.

Education Esbjerg har allerede været i Varde og Ribe og præsentere projektet, og derfra er der allerede kommet tilmeldinger til projektet, der også har opbakning fra Rybners og Esbjerg Gymnasium.

Vi vil lave en række arrangementer, der skal vise fødekæden til de videregående uddannelser i Esbjerg, hvad Esbjerg kan.

Erling Petersson, leder af Education Esbjerg

Det gode liv

I første omgang er der som sagt plads til 80 elever i programmet, som selvfølgelig har til formål at få de unge til at vælge Esbjerg til, men Erling Petersson mener, programmet uanset hvad de unge vælger, kan komme studiebyen Esbjerg til gavn.

- Vi tænker, at det vigtigste er, at de får nogle fede oplevelser og et godt indtryk af byen, mens de er unge i Esbjerg. Så kan det være, de fortæller det videre til nogle andre, det kan også være, de forlader byen, men hvis de gør det med en opfattelse af, at det ikke var en håbløs by, kan det være, de vender tilbage på et senere tidspunkt, siger han.

Tutorprogrammet begynder som et pilotprojekt, der begynder næste år og strækker sig fra januar til maj. Derefter er der allerede planer om at udvide projektet.

- Vi vil gerne have en succes med pilotprojektet for så at tage det i endnu større udblæsning over et helt skoleår. Vi har lavet en plan, der hedder, at vi starter i nærområdet. I næste ryk arbejder vi os mod Tønder, Vejen Ringkøbing, Billund og Grindsted, siger Erling Petersson.


Tutorprogrammet

Education Esbjerg vil føre studerende fra byens videregående uddannelser sammen med afgangselever fra ungdomsuddannelser. De studerende (tutorer) tager afgangseleverne i hånden og lader dem opleve, hvordan det er at studere i Esbjerg gennem fem events. Målet er, at den gode fortælling om studiebyen Esbjerg, kan inspirere kommende studerende i deres valg af uddannelse og uddannelsesby.

Læs mere om programmet og tilmeld dig på www.Sibu.dk

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Ugeavisen Esbjerg

Byrådets kvinder er stadig i undertal

Ugeavisen Esbjerg

Ta' i svømmehallen efter solnedgang

Annonce