Annonce
Ugeavisen Esbjerg

TV-Glad-ansattes bøn til politikerne: I må ikke spare os væk

Den kommunale sparekniv kan ramme Per Rosenberg og alle de andre ansatte hos TV-Glad.

Annonce

Når Louise Ipland kører en tur i sin elektriske kørestol og bliver stoppet på gaden af en fremmed og får spørgsmålet:

- Er det ikke dig fra TV-Glad?

- Så bliver jeg helt genert, fortæller hun.

Louise Ipland bliver også stolt. Hun er født spastiker, og hun kan ikke gå, men hun kan så meget andet. Hun var med da TV-Glad begyndte i Esbjerg i 2001, og selvom hun er genert, stiller hun sig op som vært på TV-Glads programmer.

Men TV-Glad i sin nuværende form kan blive ændret for altid. Da Esbjergs byråd indgik budgetforlig i sidste måned, var et af spareforslagene, at kommunen vil udfase eksterne tilbud for beskyttet beskæftigelse. Netop det er hele grundlaget for de otte ansatte fra Esbjerg Kommune i beskyttet beskæftigelse hos TV-Glad.

- Som tv-station vil vi blive noget amputeret. Vi har 14 ansatte på særlige vilkår, og de otte er fra Esbjerg Kommune, fortæller Marianne Andersen, afdelingschef hos Glad Fonden i Esbjerg og understreger, at TV-Glad også er en arbejdsplads for ti ordinære ansatte.

Det er op til politikerne i kommunens social- og arbejdsmarkedsudvalg, at finde ud af helt præcis, hvor sparekniven skal skære. TV-Glad, Fønix Akuttilbud, Projekthuset Ribe og Idrætskraftcenteret er alle med på listen.

- Vi har sat ekstra midler af til at afbøde konsekvenserne. Men det står i forligsteksten, at social- og arbejdsmarkedsudvalget tager drøftelsen, siger Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

I det udvalg sidder blandt andre Anne Marie Geisler Andersen (R).

- Der er ikke noget af det, der er rigtig fedt at spare på, men vi skal finde pengene, og jeg tror ikke, det bliver en let beslutning. Jeg kan godt forstå, at man er kede af det, og jeg har kun hørt godt om TV-Glad, siger hun og opfordrer, at alle berørte af spareplanen kommer med input til politikerne, så de kan beslutte sig på et oplyst grundlag.

Det handler om livskvalitet
Per Rosenberg har været et af TV-Glads kendte ansigter siden 2001, og selvom han normalt er smilende, så stivner smilet, når talen falder på politikernes spareplaner.

- Jeg vil sende en bøn til politikerne. De skal overveje det kraftigt at spare TV-Glad væk, siger Per og inviterer politikerne på besøg på tv-stationen, hvor han gerne giver dem en gratis rundvisning.

- Man bliver voksen af at være her, siger Per Rosenberg.

Louise Ipland har prøvet at være på et af de kommunale tilbud, der for hende er alternativet til jobbet på TV-Glad.

- Det var ikke noget for mig. Der gik jeg på arbejde, og så fik jeg besked på, hvad jeg skulle lave, og det skulle jeg så lave resten af dagen. For eksempel skulle vi sidde en hel dag og samle sutter eller poser til narkomaner med kanyler og væsker. Det var kedeligt. Her får vi lov til en masse ting, vi er ude på opgaver, og jeg føler mig mere værd her, siger Louise Ipland.

For Per Rosenberg handler det om de gode kolleger og om at have noget meningsfuldt at stå op til.

- Det giver bare en god hverdag. TV-Glad er en dejlig arbejdsplads, siger Per Rosenberg.

Louise Ipland mener, det er en underdrivelse.

- Det er verdens bedste arbejdsplads. Det er livskvalitet, siger hun.
I forvaltningens spareforslag vurderes det, at besparelsen, der kan ramme TV-Glad, ikke vil medføre en serviceforringelse. Det er afdelingschef Marianne Andersen uenig i, for hun synes, at Louise Ipland, Per Rosenberg og alle som dem, har fortjent et frit valg – et alternativ til de kommunale tilbud.

- Jeg synes, vi indskrænker deres muligheder for at være deltagende i samfundet. De her mennesker har fra dag et ikke de samme muligheder i livet. Og samfundet har et kæmpe ansvar, siger hun.

CITAT: Jeg synes, de bidrager med en ærlighed og umiddelbarhed. De kan slippe afsted med at stille nogle spørgsmål, andre ikke kan. Vi har bare brug for mennesker som dem og deres stemme.
Marianne Andersen, afdelingschef hos Glad Fonden i Esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce