Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd fyrer 13 efter millionbesparelse

UC Syd mangler 14 millioner kroner i næste års budget og har sat gang i en større sparerunde. PR-foto
UC Syd mangler millioner og har opsagt 13 medarbejdere. 16 medarbejdere har indgået frivillige fratrædelser, mens et mindre antal medarbejdere er blevet omplaceret.

Sparerunde: UC Syd mangler cirka 14 millioner kroner i næste års budget, og derfor har uddannelsesinstitutionen sat gang i en sparerunde, der blandt andet koster jobbet for 13 medarbejdere. Derudover sker der omplaceringer, mens en række medarbejdere har indgået aftaler om frivillig fratrædelse. I alt er der indgået 16 aftaler om frivillig fratrædelse, tre medarbejdere vil blive omplaceret, og en række vakante stillinger vil ikke blive genbesat.

- Vi har fundet besparelser på driftsomkostningerne og ved naturlig og frivillig afgang af medarbejdere. Men det har desværre også vist sig nødvendigt at varsle medarbejdere opsagt for at sikre balance i budgettet i 2022 og de følgende år. Det har selvfølgelig været den sidste udvej, efter alle andre muligheder er undersøgt, siger rektor Alexander von Oettingen i en pressemeddelelse.

Tirsdag i sidste uge blev 13 medarbejdere varslet opsagt. Opsigelserne er fordelt med ca. halvdelen i administrationen og den anden halvdel på Institut for pædagoguddannelse og Institut for samfundsfag og kommunikation samt efter- og videreuddannelsen.

Annonce

Det har desværre også vist sig nødvendigt at varsle medarbejdere opsagt for at sikre balance i budgettet i 2022 og de følgende år.

Alexander von Oettingen, rektor på UC Syd

Alle områder ramt

Alle områder i UC SYD er ramt af udfordringerne. Men der har allerede fundet personalereduktioner og besparelser sted på enkelte områder - og derfor rammer de 13 varslinger ikke bredt i organisationen. Samlet forventer UC Syd, at 40-45 stillinger i hele UC Syd nedlægges - ud over de varslede medarbejdere og de frivillige fratrædelser drejer det sig om midlertidige og vakante stillinger, der ikke genbesættes, og fratrædelser i forbindelse med pension.

Der er en række årsager til UC Syds budgetudfordringer, forklarer Alexander von Oettingen.

- Vi ser en negativ udvikling i både ansøgertal og optagetal, men også i øget frafald - og det er en tendens, som corona har forstærket. Generelt går den demografiske udvikling ikke vores vej. Flere unge foretrækker at studere i universitetsbyerne, og ungdomsårgangene falder støt.

- Derudover er der indtægter og aktiviteter, der reduceres eller forsvinder. Det gælder bl.a. eksterne forskningsmidler og særtilskud til pædagoguddannelsen. Og den politiske aftale om "Flere og bedre uddannelser til hele Danmark" koster UC SYD penge i 2021 og i 2022, fordi en del af finansieringen af aftalen hentes i tilskud, vi og de andre uddannelsesinstitutioner tidligere har modtaget, siger Alexander von Oettingen og understreger, at sparerunden giver en langsigtet og økonomisk bæredygtig kurs for UC Syd.

/jan

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Ugeavisen Esbjerg

Årets Esbjergenser 2021: Håndboldens ambassadør

Ugeavisen Esbjerg

Mandag snurrer hjulene igen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Flytte-ferie: Guld og Granit rykker til Torvegade

Ugeavisen Esbjerg

Liv bringer lyset ind på hospice

Ugeavisen Esbjerg

Speedwaysportens David Beckham til Esbjerg: Tai Woffinden skifter til Esbjerg Vikings

Annonce