Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd vil have skatteuddannelse til Esbjerg

Alexander von Oettingen blev sidste år ny rektor på UC Syd. Foto: UC SydFoto: PR
En ny skatteuddannelse til Esbjerg er på ønskesedlen hos UC Syd, hvor rektor Alexander von Oettingen kalder udflytningen af uddannelser til provinsen for "det helt rigtige skridt".

Ny uddannelse: Det er ikke kun Esbjergs to universiteter, der har planer om at styrke indsatsen i Esbjerg. På Syd- og Sønderjyllands største uddannelsesinstitution UC Syd har man bedt om lov til at oprette en diplomuddannelse i skat i byen.

- Det er ikke, fordi vi mangler uddannelser i Esbjerg. Man kan grundlæggende sige, at vi mangler studerende i Esbjerg. Men når der er kommet et skattecenter til Esbjerg, så kunne det være fedt med en skatteuddannelse. Så nu søger vi om at få lov til at etablere en diplomskatteuddannelse i Esbjerg, siger UC Syd-rektor Alexander von Oettingen.

Professionshøjskolen har desuden planer om at give en delvis online socialrådgiver base i Esbjerg med et optag på omkring 40 studerende, mens UC Syd samtidig vil øge optaget på sygeplejerskeuddannelsen i Esbjerg med ti pladser.

Annonce

Fra uddannelse til job

På professionsbacheloren i skat i Esbjerg vil der blive udbudt 35 studiepladser, som efter planen kan få studiestart i 2023, og hvis den kommer, vil det altså være helt i tråd med sidste års åbning af det nye skattecenter i byen. Netop den klare vej fra uddannelse til arbejdsmarkedet er helt afgørende for uddannelsens succes, mener rektor Alexander von Oettingen.

Når du spørger, om jeg tror, det lykkes for Esbjerg at vokse som studieby, så gør jeg det, fordi man har politisk fokus på det, uddannelsesinstitutionerne har fokus på det, og vi får hjælp fra nationalt hold.

Alexander von Oettingen, rektor på UC Syd

- Det er helt afgørende, at der er sammenhæng mellem uddannelsen og arbejdsmarkedet, siger han og understreger, at det også gør sig gældende for de andre uddannelser, der er en del af udflytningen af uddannelser fra de fire store byer til provinsen.

- Hele aftalen fra Folketinget er et forsøg på at påvirke unge mennesker til at blive lokalt i provinsen. Det kan kun lykkes, hvis vi kan vise de unge, at der er jobmuligheder bagefter, siger rektoren.

I uddannelsesverdenen er der blevet stillet mange spørgsmålstegn ved netop udflytningen af uddannelser, men Alexander von Oettingens ser positivt på Christiansborg-politikernes plan.

- Det er uddannelsesmæssigt fantastisk. Set fra vores synspunkt beliggende i Esbjerg er det det rigtige at gøre. Det er det fuldstændigt rigtigt skridt at tage, siger Alexander von Oettingen, der blandt andet på grund af de landspolitiske planer om at flytte uddannelser ud i provinsen, også har fået fornyet tro på Esbjergs fremtid som studieby.

- Hvis du havde spurgt mig for to-tre år siden, havde jeg været mere pessimistisk, men Esbjerg er kommet godt efter det. Det helt afgørende er, at man samler alle gode kræfter, og jeg synes, at Esbjerg har gang i spændende ting også i forhold til byudvikling og Education Esbjerg. Og vi vil gerne bidrage, siger rektoren.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

25 år med taekwondo i city

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ny plade og sjove mænd

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Annonce