Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Udvalgsformand: Hegnspælene er ikke urokkelige

Byrådsmedlem, Diana Mose Olsen. Foto: presse
Udvalgsformand fastholder det rigtige i at sætte rammerne for frihedsforsøget fra central hold. Lærerne har været involveret lokalt, og rammerne kan udfordres, lyder svaret.

Velfærdsløft: Det gik hurtigt, da Esbjerg Kommune skulle sige ja eller nej, til at deltage i regeringens Velfærdsløft – frihedsforsøget på folkeskoleområdet. Det er også gået hurtigt med at sætte rammerne for forsøget, for allerede fra næste skoleår er de esbjergensiske skoler i gang.

Derfor er Diana Mose Olsen (SF), formand for kommunens børne- og familieudvalg, heller ikke fuld af fortrydelse over, at hegnspælene, der sætter rammerne for forsøget, blev sat uden at Esbjerg Lærerforening blev inddraget.

- Vi har haft det sådan med hegnspælene, at de skulle etableres så hurtigt som muligt, og der skulle være så få som muligt, siger hun og understreger, at hegnspælene kan ændres, hvis ønsket kommer nedefra.

- For at vi ikke skulle bruge alt for meget tid på at diskutere, hvad der skulle være hegnspæle eller ej har vi lavet den udfordringsret. Skolerne kan udfordre vores hegnspæle, så hvis der er noget, der spænder ben for deres ønsker, kan de gøre det, siger Diana Mose Olsen og henviser til den samme udfordringsret, når det kommer til den skolestruktur lærerformand Maja Gundermann Østergaard kritiserer i artiklen øverst her på siden.


Frihedsforsøget handler om at give et velfærdsløft gennem maksimal frihed. Det betyder ikke, at vi ikke kan arbejde på at få flere penge til folkeskolen, men det bliver gennem budgetforhandlingerne.

Diana Mose Olsen (SF), formand for børne- og familieudvalget


Annonce

Struktur koster kroner

- Det er det samme med skolestrukturen, der er nogle skoler, der arbejder med organisation og ledelse, men vi vil ikke diktere det oppefra, siger Diana Mose Olsen og pointerer, at skolestrukturen i sin tid blev ændret som en spareøvelse.

- Hvis jeg ændrer skolestrukturen uden at give skolerne de 20 millioner kroner tilbage, som vi sparede, så skal der fyres lærere, siger udvalgsformanden.

Der er nemlig ikke fulgt penge med frihedsforsøget fra statskassen, så hvis der skal flere penge til den esbjergensiske folkeskole, skal de findes til de kommende budgetforhandlinger. Diana Mose Olsen ville ønske hun giver løfter i den retning, men hun er bange for, det bliver svært med coronaudfordringerne in mente.

De radikales Anne Marie Geisler Andersen sidder også i børne- og familieudvalget, og i modsætning til sin udvalgsformand, bakker hun op om lærerformandens kritik.

- Vi bør ikke have mere travlt, end at vi inddrager de relevante parter, siger hun og kommenterer på lærernes ønske om at sætte både skolestrukturen og den digitale platform Hjernen&Hjertet fri:

- Det irriterer mig grænseløst, for det er også lige præcis de to ting, jeg selv talte for at sætte fri. Selvfølgelig vil skolelederne ikke ændre strukturen, men hvordan får man så den drøftelse ude på skolerne, spørger hun og understreger, at de radikale er parate til at lytte til ønsker fra skolerne også i forhold til økonomien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce