Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ugeavisen mener: Måske lidt samarbejde kunne hjælpe

MENING: Man kan godt forstå, det kan være svært for en anerkendt lægefaglig ekspert, når det han eller hun har troet på i hele sin karriere i Sundhedsstyrelsen, viser sig at være så tvivlsomt, at en kursændring må prøves.

Netop den kursændring har Sundhedsstyrelsen i Danmark ikke været meget for at lave siden et enigt folketing i foråret sidste år slog fast, at det danske sundhedsvæsens tilbud om hjælp til patienter med sygdommen ME i årevis har været mangelfuldt. Den samlede tilgang til sygdommen måtte ændres til noget andet og bedre, besluttede politikerne i marts sidste år, men siden har det set ud som om, Sundhedsstyrelsen har snoet sig for at undgå det ønskede retningsskift.

Men der er ikke noget at gøre, slog Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke fast på et åbent samråd i sidste uge. Sundhedsstyrelsen kan ikke længere holde fast i en definition af sygdommen, som mange andre lande i øvrigt er gået væk fra. Beslutningen betyder, at sygdommen i fremtiden som udgangspunkt skal betragtes som en fysisk sygdom.

Sundhedsstyrelsen kan derfor heller ikke længere holde fast i, at forklaringerne på sygdommen først og fremmest skal findes på det psykosomatiske område.

Sundhedsstyrelsen ser dog stadigvæk ud til at stritte imod kursændringen. Og i lægeverdenen er meningerne også delte. Men alle er enige om, at der findes en stor gruppe alvorligt syge ME-patienter, som et af verdens bedste sundhedsvæsener i årevis ikke har haft et ordentligt tilbud til. Det skal de have nu, har Magnus Heunicke meldt ud.

Den melding burde få Sundhedsstyrelsen til at lytte til andre med andre synspunkter end Sundhedsstyrelsen. Måske lidt bedre samarbejde kunne gavne ME-patienterne. Akademisk forfængelighed må ikke få lov til at stå i vejen for hjælpen til patienter og pårørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Annonce