Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UNDER MISTANKE: 130 underretninger på Fanø i 2019

Kristine Berg Hansen og Steffen Lauritzen drog omsorg for deres lille pige og bad blandt andet vuggestuen om hjælp. Det næste de oplever, er, at en kommunal teamleder ser et "rødt flag", og de hives gennem et mareridt, som i dag stadig forfølger dem som mennesker og forældre.

I Fanø Kommune blev hvert ottende barn i 2019 genstand for en underretning.

Annonce

Efter at en ledelsesrapport sidste år dokumenterede, at der havde været 101 underretninger på Fanø i første halvår af 2019, har der været en del gisninger om, hvor mange børn der egentlig blev lavet underretninger på i Fanø Kommune i 2019.

Normalt bliver de først opgjort i marts og derefter indberettet til Danmarks Statistik, men efter de seneste ugers medieopmærksomhed har man på rådhuset ekstraordinært fremskyndet processen, og tallene blev viderebragt i et længere interview med Ugeavisen Esbjerg i sidste uge.
Samlet set var der 130 underretninger sidste år, heraf 101 det første halvår og altså 29 i det andet.

Tallene dækker over 85 børn, og 73 af underretningerne er gengangere fordelt på 28 børn.

På Fanø lå antallet af børn og unge til og med 17 år ved den sidste opgørelse på 658 børn. Det svarer til, at hvert ottende barn i 2019 blev genstand for en underretning.

Af de oprettede sager er 44 procent blevet lukket igen, hvilket også gælder for de sager, som Ugeavisen Esbjerg de senere uger har omtalt. Om antallet af underretninger siger kommunaldirektør Vibeke Kinch:

- Vi skal se på, hvad det er, der gør, at man reagerer på den måde, man reagerer. Det er derfor, vi gerne vil have nogle udefra til at se på, om vi har været for hurtige i de her sager til at komme på et foranstaltningsniveau, som var højere end det, der var nødvendigt.

Være mere nysgerrige
Ifølge kommunaldirektøren kan man fremover måske imødegå netop det ved at være mere tilbundsgående i sine forundersøgelser, inden der bliver trykket på underretningsknappen:

- Derfor skal vi være nysgerrige og undersøgende i en længere periode, inden vi griber til underretninger. Men jeg er også nødt til at sige, at jeg har været med på det her område, primært på børne- og ungeområdet, i 30 år, inden jeg kom hertil. Så jeg har også masser af eksempler, hvor vi har haft nogle rigtig, rigtig forfærdelige sager, og når vi så kigger tilbage, så kan vi se, at vi skulle have reageret på et tidligere tidspunkt. Der må vi ikke komme ud. Men vi er måske der nu, hvor vi reagerer for tidligt på for løst grundlag, siger kommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce