Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UNDER MISTANKE: Fanø Kommune giver nu officiel og uforbeholden undskyldning til forældrepar

Fanø Kommune giver nu en officiel og uforbeholden undskyldning til de tre forældrepar, der uretmæssigt har været under anklage for at misrøgte deres børn. Samtidig erkender kommunen, at sagerne aldrig skulle have været startet op.

Annonce

Ugeavisen Esbjerg har igennem flere måneder beskrevet og dokumenteret væsentlige fejl i underretningssager fra Fanø Kommune. Sager, hvor tre familier uretmæssigt er trukket gennem sagsforløb, hvor der er begået store fejl. Flere andre familier har siden meldt ud, at de også har oplevet fejl i deres sagsforløb.

Ugeavisen Esbjergs fokus på sagerne bevirkede, at Fanø Kommune tilbage i januar bad om ekstern hjælp til at gennemgå de tre omtalte sager. Det blev konsulent- og revisionsfirmaet BDO, der skulle lave en gennemgang af sagsbehandlingerne, og resultaterne fra undersøgelserne resulterede i en sønderlemmende kritik.

Efter aftale med de tre familier er dele af BDO rapporten i dag, den 19. maj 2020, blevet offentliggjort på Fanø Kommunes hjemmeside.

Ugeavisen Esbjerg har tidligere detaljeret gennemgået den massive kritik, som du kan se her: https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/Under-mistanke-Her-rejses-der-blandt-andet-kritik-af-sagshaandteringen/artikel/448566

I forbindelse med dagens offentliggørelse af dele af BDO rapporten har Fanø Kommune også valgt at give en helt officiel og uforbeholden undskyldning til forældrene. Derudover erkender kommunen, at sagerne aldrig skulle være startet op.

"Fanø Kommune må som kortlægningen afdækker konkludere, at disse børnesager aldrig skulle have været startet. Ingen af de problemstillinger, der var i de tre sager, skulle have afstedkommet en handling efter overgrebspakken som akutte sager. Derudover påpeger afdækningen også, at de oplysninger som løbende kom ind i sagerne ikke resulterede i, at sagsbehandlingen blev tilpasset, men fortsatte som akutsager selvom oplysningerne pegede på væsentlig mindre problemstillinger eller slet ingen.

Fanø Kommune tager kortlægningen meget alvorlig og har igangsat både en proces, der skal sikre den faglige og professionelle sagsbehandling og et kulturforandringsforløb der skal sætte fokus på det professionelle samarbejde med familier, relationsarbejde og tilgange og holdninger til samarbejdet.

Fanø Kommune har givet forældrene en uforbeholden undskyldning for det forløb de har været igennem."

Sådan siger borgmester Sofie Valbjørn på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce