Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Under mistanke: Forældrepar står frustreret tilbage efter møde i børnehaven

Det var ingen god oplevelse for Kristine Berg Hansen og Steffen Lauritzen at deltage i møde i Fanø Børnehave.

Annonce

I forrige uge blev der afholdt to møder på Fanø i forbindelse med den stigende bekymring for kommunens håndtering af sine underretningssager.

Det skete på baggrund af, at Ugeavisen Esbjerg har beskrevet og dokumenteret tre familiers ulykkelige skæbne, hvor de alle er blevet trukket igennem sagsforløb med fejl, mangler og mistænkeliggørelse.

Det ene møde blev afholdt i dagsinstitutionen Odden, mens det andet var i Fanø Børnehave. Ugeavisen Esbjerg har forgæves forsøgt at få en kommentar fra borgmester Sofie Valbjørn til møderne, men til JydskeVestkysten siger hun blandt andet, at mødet i Odden blev godt modtaget af forældrene, mens billedet var et andet i Fanø Børnehave:

- Her var frustrationen større. Der var mange spørgsmål, som vi ikke kunne give dem svar på - blandt andet, hvordan vi kommer til at arbejde med at styrke kvalitetssikringen af vores arbejde med børnesager. De fremmødte ville hellere stille deres spørgsmål og få svar. Det kan nogle gange være svært at gøre, for det kræver jo, at man folder tingene ud, lød det fra borgmesteren til JydskeVestkysten.

Kunne ikke få svar
Et af de forældrepar som deltog i mødet, hvor Fanø Kommune var repræsenteret ved borgmester, kommunaldirektør, velfærdschef og fælleslederen for dagpasningen, var Kristine Berg Hansen og Steffen Lauritzen, som er et af de tre ramte forældrepar, Ugeavisen Esbjerg har skrevet om.

- Jeg synes virkelig ikke, at det var et godt møde. Alene det at man kun afsætter én time til et møde med 30 bekymrede forældrepar, og beder folk om at vente med spørgsmål, satte jo frustrationer i gang, siger Steffen Lauritzen og fortsætter:

- Folk kunne ikke få ordentlige svar, og der er flere, som har fortalt, at de gik endnu mere bekymrede fra mødet.

Familier og mediers skyld
Steffen Lauritzen peger også på, at han synes, de kommunale topfolk havde en uklædelig holdning.

- Der var fejl i de tal, som de kom med, de kiggede flere gange på uret, og de rystede på hovedet af folks spørgsmål. Derudover sad kommunaldirektøren og hviskede svar til borgmesteren. Det var så uprofessionelt og respektløst, synes jeg.

Kristine Berg Hansen er ligeledes frustreret, vred og ked af det over mødets udfald.

- Det var meget grænseoverskridende at sidde overfor dem og stadig ikke have fået en undskyldning eller anden beklagelse. Samtidig skulle vi så også sidde og høre på, at de mener, alting fungerede før, men at situationen nu er blevet, som den er, fordi vi er tre familier, der har valgt at gå til ugeavisen. Ja, ifølge de fire repræsentanter er det faktisk Ugeavisen Esbjerg og vi tre familiers skyld, at det hele er endt, som det er. Det er virkelig sårende at høre på efter alt det, som kommunen har slæbt os igennem. Vi har så mange gange forinden forsøgt at råbe dem op, men hvor de var totalt ligeglade, siger Kristine Berg Hansen.

Hun peger desuden på, at det var hårdt at høre Sofie Valbjørn fortælle om, hvordan en underretning også kunne være en god ting og en hjælp til familien. Det havde Sofie Valbjørn nemlig selv erfaret.

- Det var så tydeligt, at hun og hendes familie slet ikke havde fået samme tur som os. Tværtimod. Det er simpelthen så respektløst at bringe hendes egen historie frem, som om hun er offer for noget, når det slet slet ikke kan sammenlignes med det, som vi har været igennem, siger Kristine Berg Hansen og tilføjer:

- Der er heldigvis mange, som er kommet bagefter og har sagt, at de var kede af det på vores vegne samt udtrykt forargelse over, at vi skulle opleve det. Men jeg må bare sige, at jeg efter det møde røg fem måneder tilbage og nu står endnu mere forarget og flov over, hvordan kommunen tackler det her.

Ugeavisen Esbjerg har som skrevet forgæves forsøgt at få en kommentar fra borgmester Sofie Valbjørn til møderne, ligesom vi gerne ville have at vide, om der er planlagt et lignende møde på Fanø Skole, som flere borgere har udtrykt ønske om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce