Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UNDER MISTANKE: Glansbilledet er revet i stykker

Nogle gange ønsker Josefine sig tilbage til Esbjerg, hvor hun kommer fra.

Underretningen på drengene var som et mareridt, man kun ser på film. Sådan har familien det i dag.

Annonce

Josefine og hendes mand Søren er hårdt ramt af den meningsløse sag, der detonerede som en bombe i det liv, de ellers følte kørte på skinner.

- Vi var slet ikke klar over, at offentligt ansatte havde rettigheder til at tage ud i børnehaven og spørge børn om den slags forfærdeligheder uden forældrenes samtykke. Og uden nogen reel grund eller bekymring, siger Josefine, der udtaler sig på parrets vegne.

Hun fortæller, at hun heller ikke var klar over, at man i en underretning skrev om, hvilken dag børnene havde fri eller hvilken dag, de hoppede på trampolin.

- Jeg synes, det er fuldstændig grotesk, og det føles allermest som om, der bare er nogle, der vil have os ned med nakken. Vi har altid haft tillid til den offentlige sektor, og jeg har aldrig i min vildeste fantasi kunnet forestille mig, at det her kunne ske for os, siger Josefine, der selv følte det som et stort overgreb at høre og læse om de ting, der var udtalt om hendes to små drenge:

- Vi har altid haft et godt samarbejde med daginstitutionen og pædagogerne, og de har flere gange fortalt os, at vores drenge var kloge, havde empati, var meget selvhjulpne, gode til at lege med andre børn, glade og dygtige til at hjælpe med oprydningen med mere. Så det her kom som et kæmpe chok for os, og det har jo også efterfølgende vist, at der absolut intet var at komme efter. Som i INTET.

Hun fortæller, at familien går meget op i, at deres drenge trives og har det godt. Det var derfor, de valgte at flytte til Fanø.

- Vores drenge elsker at klatre i træer og bygge huler. Vi trives bedst et sted, hvor der er masser af natur, fuglesang, god stemning og muligheder. Derudover har vi en del familie på Fanø, som vi syntes, det kunne være rart at komme tættere på. Lige nu har vi allermest lyst til at flytte tilbage til Esbjerg, hvor vi var rigtig glade for at bo, siger Josefine og fortsætter:

- Det er helt sikkert den nemmeste løsning, men der er flere grunde til, at vi har valgt at blive boende på Fanø. Og vi synes heller ikke, det kan være rigtigt, at den sag skal være årsag til, at vi fravælger Fanø og de gode bekendtskaber, vi allerede har fået.

Ikke trygt mere
Når Josefine udtaler, at familien har valgt at blive boende på Fanø, understreger hun samtidig, at det ikke nødvendigvis er for evigt. Glansbilledet er revet over, og familien synes ikke længere, at Fanø er et rart eller trygt sted at bo, når man er børnefamilie.

- Vi har ganske enkelt ikke længere tillid til Fanø Kommune. Vi synes, det er uhyggeligt, at så vigtige stillinger bliver varetaget og styret af så uprofessionelle og inkompetente mennesker. Der er så mange tanker, der flyver igennem hovedet på én, når man er udsat for et angreb, og sagen har haft - og har fortsat - utroligt store konsekvenser for os, siger Josefine og tilføjer:

- Min mand er tidligere udsendt soldat, og han siger, at han hellere vil i krig igen end at gå igennem det her. Vi har begge to været sygemeldt fra arbejdet og modtaget krisepsykologhjælp. Og vi har valgt at flytte vores drenge tilbage til den gamle institution i Esbjerg. Jeg har aldrig følt mig som en dårlig mor, men efter alt det her føler jeg mig for første gang nogensinde som sådan én.

Indtil den 26. september 2019 havde Josefine dagligt en god fornemmelse i maven, alt var bare, som det skulle være, og der var fuldstændig styr på livet. Sådan er det langt fra efter, at familien er trukket igennem det kommunale sagsforløb.

- Nu græder jeg næsten dagligt. Jeg synes, det er så sygt at beskylde en lille dreng på fire år for at have været krænkende. Og jeg synes, det er grotesk, at Fanø Kommune har udspurgt vores to drenge om de ting, de er blevet spurgt om. Der er så mange ting i den her sag, der for os som forældre og familie virker fuldstændig meningsløse. Vi har så mange spørgsmål til kommunen, som de hverken kan eller vil svare på, siger Josefine og fortæller, at familien har modtaget flere sms-beskeder fra forskellige pædagoger, der skriver, at de gerne vil snakke med familien, men har fået mundkurv på fra overordnede. Sms-korrespondancer, som Ugeavisen Esbjerg har set.

Josefine understreger, at hun ikke forstår, hvordan Fanø Kommune kan blive ved med at begå fejl. Selv i de seneste dokumenter, hun har modtaget fra kommunen, har den skrevet en anden families børns navne.

- Det er desværre generelt i alt, hvad jeg korresponderer med kommunen om eller modtager, så er der fejl. Der har været brud på notat- og journaliseringspligten og brud på persondataloven. Derfor har vi også valgt at gå videre med sagen til højere instanser, for Fanø Kommune skal overholde reglerne og behandle andre mennesker ordentligt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce