Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UNDER MISTANKE: Kommunaldirektør: - Det var ikke kogepladebørn

Kommunaldirektør erkender, at børnene i de omtalte sager ikke var kogepladebørn.

Annonce

Kommunaldirektør Vibeke Kinch fortæller til Ugeavisen Esbjerg, at historierne, som avisen har bragt og dokumenteret over de seneste uger, nu giver anledning til at genoverveje kommunens sagsapparat.

Vibeke Kinch mener, at der er mange sager, der ikke skal blive myndighedssager, men derimod pædagogiske sager. Hun siger også, at det godt kan være, at det er en socialrådgiver eller en myndighed, der kommer ud og hjælper, men hvis det bliver til en underretning, så skal man være sikker på, at man forinden har lavet det afdækningsarbejde, der skal til.

- Medmindre man er så sikker på, at vi her har at gøre med et barn, hvor vi skal reagere her og nu og bruge overgrebspakken. Det er det, jeg kalder kogepladebørn. Hvis vi kan se, at et barn kommer og er blevet misrøgtet, så er det her og nu, vi handler. Så laver vi ikke nogen undersøgelse eller samtaler, så handler vi.

Får jeg dig til at sige, om de her tre sager indbefattede kogepladebørn?

- Du kan få mig til at sige, at når vi står her, hvor vi står nu, og kigger på dem, så har det ikke været kogepladebørn, siger Vibeke Kinch.

Fanø Kommune har afsat 200.000 kroner i år og igen næste år til at forbedre sagsbehandlingen på området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce