Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UNDER MISTANKE: Ministersvar imponerer ikke

Social- og Indenrigsministeren har reageret på underretningssagerne fra Fanø. Hun er tydeligvis ikke inde i sagerne, siger familierne.

Annonce

På baggrund af Ugeavisen Esbjergs afdækning af de feljagtige og mangelfulde underetningssager fra Fanø, har Karina Adsbøl, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, stillet spørgsmål til Social- og Indenrigsminister Astrid Krag om sagerne.

Som svar skriver ministeren blandt andet:”Jeg har noteret mig, at Fanøs borgmester i pressen har erkendt, at der er begået fejl i flere konkrete sager og har beklaget over for børn og forældre,” samt at hun har noteret sig: ”at kommunen vil bede om ekstern hjælp til at gennemgå sagerne med underretninger på børneområdet, ligesom kommunen vil bede Socialstyrelsen om hjælp med henblik på en vurdering af kommunens procedurer i sager med underretninger.”

Derudover skriver hun, at hun gerne: ”vil understrege, at det er vigtigt, at kommunerne er opmærksomme på, om der er børn og unge, der har behov for støtte, så der ikke er børn og unge i mistrivsel, som går under radaren og ikke får den hjælp, de har brug for. Det er kommunens opgave at undersøge sagen hurtigt, sagligt og i overensstemmelser med forvaltningsretlige regler m.v. med henblik på at vurdere, om der er behov for hjælp. Hvis bekymringen viser sig at være ubegrundet, skal sagen selvfølgelig lukkes straks.”

Ifølge de berørte Fanø-familier bærer svarene dog tydeligt præg af, at ministeren ikke er inde i sagerne, hvilket hun også indrømmer i sit svar til Karina Adsbøl: ”Jeg har ikke nærmere kendskab til detaljerne og de faglige vurderinger,” lyder det blandt andet fra ministeren.
Til frustration for de berørte familier fra Fanø.

- Det her handler ikke om børn, der mistrives. Det handler om Fanø Kommune, som angriber helt almindelige børnefamilier med alvorlige anklager og med gentagne fejl i deres sagsbehandling, siger Josefine, hvis verden blev vendt på hovedet, da lederen af en af øens daginstitutioner mente, at Josefines og hendes mands to drenge på tre og fire år var unaturligt optagede af tissemænd og tis, hvilket resulterede i en underretning og et langvarigt sagsforløb med kommunale fejl.

- Astrid Krag siger, at det er vigtigt, at kommunerne er opmærksomme, således at der ikke er udsatte børn og unge, der går under radaren. Men hvordan vil hun sikre sig, at INGEN børn går under radaren? Skal alle børn som udgangspunkt igennem en undersøgelse for mistrivsel, eller skal børnefamilier mon bare vænne sig til at blive mistænkeliggjort? Èn ting er i hvert fald sikkert, hvis det her kan ske for os, så kan det ske for alle familier, siger Josefine.

Behandles uansvarligt
Heller ikke Kristine Berg Hansen - der, sammen med sin datters far, blev sendt gennem sit livs helvede, da en lille rift i mellemkødet på deres to-årige datter resulterede i, at der blev sået tvivl om deres forældreevner og plantet mistanke om overgreb og seksuelt misbrug af deres lille pige - er imponeret over ministeren.

- Det er jo meget tydeligt, at Astrid Krag slet ikke aner, hvad hun her snakker om. Fanø Kommune gør jo kun noget nu, fordi vi gik til medierne, det har de jo erkendt i Ugeavisen Esbjerg. Vi har heller ingen officiel undskyldning fået fra Fanø Kommune, siger Kristine Berg Hansen og tilføjer:

- Jeg synes virkelig, at det er en helt igennem uansvarlig måde at behandle sine borgere på. Jeg bliver simpelthen så rasende over måden, hvorpå Fanø Kommune og det offentlige tager så let på alt der her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce