Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Under mistanke: Topfolk informerer om underretninger

Fanø Kommunes topfolk skal til møde i daginstitution Odden onsdag aften.

Annonce

Forældrene til børn i Fanøs daginstitutioner er indbudt til orienteringsmøde i daginstitutionen Odden onsdag aften. Her vil borgmester Sofie Valbjørn, kommunaldirektør Vibeke Kinch og velfærdschef Søren Lück Madsen informere om, hvordan man hos kommunen arbejder for at forbedre sine sager i forbindelse med underretninger.

I indbydelsen står der blandt andet: ”Den store medieopmærksomhed omkring tre børnesager har medført bekymringer og en stor usikkerhed hos mange forældre på Fanø. Fanø Kommune tager generelt de konkrete sager og børns trivsel generelt meget alvorligt. Vi har som bekendt igangsat en grundig proces, der skal sikre, at vi arbejder med høj kvalitet og faglighed omkring børn – ikke mindst når der opstår bekymringer for deres trivsel.At vi har sat den proces i gang, tager ikke bekymringerne fra jer forældre. Med dette forældremøde ønsker vi at bidrage til at genetablere den tillid, der har lidt et knæk”.

Forældremødet kommer på baggrund af, at Ugeavisen Esbjerg gennem flere uger har afdækket og dokumenteret fejl og mangler i flere underretningssager, hvor kommunen efterfølgende har måttet beklage.

En masse spørgsmål
To af dem, der helt sikkert møder op onsdag, er Kristine Berg Hansen og Steffen Lauritzen.

De kom under mistanke for et muligt seksuelt overgreb, da en lille rift i mellemkødet på deres to-årige datter, i en underretning pludselig blev til en rift i skeden, og der blev rejst mistanke mod dem som forældre. Sagen viste sig helt og aldeles grundløs, men blev først efter flere måneder lukket med beklagelse fra Fanø Kommune. Oplevelsen sidder dog stadig i forældrene.

- Vi har tænkt os at sætte os på første række og stille en masse spørgsmål, hvis vi får lejlighed til det. Vi har endnu ikke hørt noget som helst om, hvordan kommunen har tænkt sig at håndtere den uvildige gennemgang af de tre sager, som I har skrevet om, ligesom vi ikke har fået en officiel undskyldning fra kommunens side, siger Kristine Berg Hansen og fortsætter:

- Jeg undrer mig også over, at én af de helt centrale personer i alle tre sager ikke deltager ved mødet (den kommunale teamleder hos Social og Myndighed, red.). Har man på Rådhuset lavet nogle omrokeringer i forvaltningen eller hvad? Det vil jeg gerne have svar på, ligesom jeg gerne vil høre om, hvordan man fremadrettet sikrer sig, at en enkelt bekymring ikke pludselig vokser og bliver til en ubehagelig sag for familien, siger Kristine Berg Hansen.

Ikke på skolen
De to andre forældrepar, hvis sager Ugeavisen Esbjerg har omtalt, har ikke længere tilknytning til Odden på Fanø.

Det ene forældrepar har valgt at flytte deres børnehavebørn tilbage til den institution, de kom fra i Esbjerg. Det tredje pars børn går i dag i Fanø Skole. Her er der ifølge skoleleder Rasmus Andersen ikke planlagt noget møde i lighed med det i Odden.

Det undrer Julie Frey, der netop har børn der på skolen, og som var involveret i én af de tre omtalte sager:

- Jeg undrer mig over, hvorfor der ikke kommer et lignende møde på skolen, for der er jo også en masse bekymrede forældre der. I det hele taget kan jeg kun undre mig, for jeg hører intet direkte fra kommunen - ikke engang om vores egen sag og den eksterne undersøgelse, de vil sætte i gang. Når man ikke får noget at vide, så er fantasien sat ustoppeligt fri. Det føles ganske forfærdeligt, siger Julie Frey og tilføjer:

- Jeg oplever simpelthen ikke en kommune, der tager hånd om os ramte familier - ikke engang nu. Vi bliver bare holdt i mørket og ignoreret. Sådan føles det i hvert fald.

Borgmester Sofie Valbjørn siger til Ugeavisen Esbjerg, at man endnu ikke er afklaret om, hvorvidt der skal afholdes et lignende informationsmøde på skolen.

- Nu vil vi i første omgang lige se, hvordan mødeformen fungerer, når vi holder det i Odden.

I forhold til den eksterne, uvildige undersøgelse siger Sofie Valbjørn, at det er ved at være klar, men at man endnu ikke kan sige noget om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce