Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ungdomsbo savner kommunale kroner til Stengårdsvej

Til februar begynder nedrivningen af to blokke på Stengårdsvej, der som en konsekvens af ghettopakken fra 2018 i fremtiden ikke må have mere end 40 procent familieboliger. Foto: Tue Sørensen
Hvor er pengene fra Esbjerg Kommune til Stengårdsvej, spørger Ungdomsbos formand Claus-Peter Aanum som mener, at kommunens nølen er stopklods for udviklingen af Stengårdsvej.

Udviklingsplan: I dag er de sidste beboere flyttet ud af højhuset på Stengårdsvej. Efter nytår begynder nedrivningen af højhuset og naboblokken, som en konsekvens af Folketingets ghettoplan fra 2018. Men den lovpligtige udviklingsplan for Stengårdsvej er blot en del af fremtiden for området, hvor der samtidig arbejdes på en strategisk udviklingsplan.

Den del af udviklingen af Stengårdsvej efterlyser boligforeningen Ungdomsbo dog kommunale kroner til. For mens boligforeningen har fået positive meldinger fra både Landsbyggefonden og Real Dania, så savner boligforeningens formand Claus-Peter Aanum, at Esbjerg Kommune melder sig på banen.

- Det må også gå op for byrådet, at hvis man skal lave det, skal man også sætte nogle penge af til det. I år lavede de et budget, og der var ikke en bøjet femøre til en strategisk udviklingsplan på Stengårdsvej. Det er kun snak. De gør ikke noget ved det. Vi har fundet penge ved fonde, men de penge kommer ikke i spil, før Esbjerg kommune sætter penge af til det, for det er deres by og deres problemstilling. Det er kommunen, der har sørget for, at det ser ud, som det ser ud nu, fordi alle de familier, der er kommet rejsende til Danmark er blevet flyttet ud på Stengårdsvej, siger Claus-Peter Aanum.

Annonce

Det er Esbjerg Kommunes skyld, vi ikke kommer i gang med noget, fordi de ikke sætter penge af til det.

Claus-Peter Aanum, formand for Ungdomsbo

Han sidder selv med i det sekretariat, der skal støbe fundamentet for udviklingen af Stengårdsvej, men det gør en stribe politikere også, og Claus-Peter Aanum mener, at de manglende kommunale kroner forhaler processen.

- Det er Esbjerg Kommunes skyld, vi ikke kommer i gang med noget, fordi de ikke sætter penge af til det. Vi har længe lavet planer, vejen skulle se anderledes ud, og vi skulle lave det ene og andet i området, men hvis Esbjerg Kommune ikke har vilje, så sker der ikke en dyt. Hver gang vi skal snakke om noget konkret, så trækker politikerne sig, så skal det i udvalg, og når det kommer i udvalg i den her by, så sker der ikke noget, siger Claus-Peter Aanum.

Pengene kommer

Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen er en af de politikere, der sidder med i sekretariatet, men han er ikke enig med boligforeningsformanden i, at kommunen agerer stopklods for udviklingen af Stengårdsvej.

- Vi har jo sat midler af i budgettet til at fortsætte indsatsen i det sekretariat, der arbejder med de konkrete projekter. Men vi arbejder også med at finde ud af, hvad åbningstrækket skal være. Vi skal have det konkrete projekt, så vi ved, hvad vi skal forholde os til, siger borgmesteren og understreget, at byrådsmedlemmerne er helt klar over, at det ikke bliver en gratis omgang for Esbjerg Kommune.

- Vi ved, at det koster penge, og vi ved vi har en opgave om at finde nogle penge, siger Jesper Frost Rasmussen.

Hos Ungdomsbo ville Claus-Peter Aanum ønske, at kommunen havde gjort det i den omvendte rækkefølge. I dag føler han, at boligforeningen står alene med opgaven.

- Vi har lige brugt en halv milliard på nye gårdrum og på at renovere lejlighederne. Det, vi skal rive ned, kommer vores beboere til at betale for. Der kommer Esbjerg Kommune heller ikke med nogle penge. Det er 75 boliger, det drejer sig om, som hvert år betaler et administrationsbidrag til boligforeningen, og som vi kommer til at miste i vores portefølje, siger Claus-Peter Aanum.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce