Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Vandreforestilling på Stengårdsvej

Workshop med teatergruppen med elever fra Bakkeskolen og Esbjerg Kulturskole. Foto: Torben Meyer
Annonce

Det er ikke hver dag, man hører om vandreforestillinger i Esbjerg. Men inden for overskuelig fremtid får esbjerggenserne mulighed for at opleve denne kunstform på egne gåben.

Teatergruppen, Collective Bleeding, har nemlig en helt særlig mission: at skabe en teaterforestilling sammen med beboere fra Stengårdsvej og resten af Esbjerg. På Stengårdsvej.

Og det er ikke tilfældigt:

- Nogle områder får utroligt meget dårlig omtale i pressen, som for eksempel Stengårdsvej. Det kan skabe nogle urimelige fordomme, som ofte ikke er i overensstemmelse med virkeligheden, siger Diana Wesser, der er den ene tredjedel af teatergruppen. Teatergruppen har netop været i Esbjerg i fem dage for at afholde de første workshops for børn og unge i Ungdomsklubben på Stengårdsvej og på Bakkeskolen Cosmos sammen med elever fra Esbjerg Kulturskole.

Du kan møde teatergruppen igen til oktober, hvor de kommer til Esbjerg. Forestillingen, ”Næste Station Stengårdsvej”, får premiere i maj 2021. Alle fra Esbjerg kan være med i forestillingen, og det er ikke et krav at kunne tale dansk eller at have erfaring med teater. Det er gratis at være med. -rwe

Baggrund

Collective Bleeding er en dansk/tysk teatergruppe, stiftet i 2019. ”Næste Station Stengårdsvej” er en del af projekt 6705+Statens Kunstfond, der er et samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Statens Kunstfond. Projektet skal give en saltvandsindsprøjtning af kunstoplevelser for borgere i og omkring Stengårdsvej i perioden 2019-2021. Der er foreløbigt afsat 3,6 mio. kr. til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce