Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Vandrehjemmets vanskeligheder

Sally Sperling blev ny forpagter på vandrerhjemmet til nytår. Men pludselig blev gæsterne borte. Foto: Tue Sørensen
Sally Due Sperling var lige tiltrådt som ny forpagter, da alle dørene klappede i rundt om hende. 2020 bliver et år, hun gerne vil have overstået.
Annonce

Ved årsskiftet tiltrådte Sally Due Sperling som ny forpagter på Danhostel Esbjerg. Hun havde masser af erfaring med i bagagen, og glædede sig til at prøve udfordringer med det fine vandrerhjem derude på Gammel Vardevej.

Der er masser af krinkelkroge på den tidligere arbejderhøjskole, der sidenhen blev til et populært vandrerhjem tæt på sportsfaciliteter, hav, skov og bymidten et lille kvarters gang derfra. Der er fine værelser med eget bad, der er nogle, hvor man deler toilet og bad med andre ude på gangen, og der er en fin morgensmadsrestaurant, køkken til gæsterne, der vil forpleje sig selv og alt muligt andet.

Og det var jo det hun var faldet for, var Sally Due Sperling, og pludseligt klappede dørene i. Lejrskolefolket afbestilte. De mange sportsfolk, der bruger byens fine idrætsfaciliteter, cykelturisterne og alle de andre. Så der blev stille. Og folk blev sendt hjem. Nogle blev fyret, men er ansat igen, for da der blev lukket op igen, var der mange, der ville indenfor dørene.

-Jeg har lavet specielle tilbud med et værelse for fire i to døgn med eget bad for at få folk til at komme forbi og sprede budskabet om det vi kan, og det er der da en del, der har benyttet sig af, ligesom vi har fået renoveret nogle af de andre værelser, fortæller Sally Due Sperling.

Annonce

Mangler inspiration

Hun syntes jo egentligt, det var rart de første par uger, sådan at gå og slappe lidt af.

- Men lidt efter lidt melder tankerne sig jo. Også om natten. Hvordan kommer det til at gå. Normalt besøger vi på Danhostels hinanden og søger inspiration og ser, hvordan de andre gør tingene. Det har vi ikke kunnet. Vi har haft de der videomøder, men det er ikke det samme. Så langt fra, siger Sally Sperling.

Nu går hun og tæller lidt på knapperne, for hvad sker der, når sommerferien er ovre. Her ville lejrskolefolket komme, og det samme ville turisterne fra det sydlige Europa. Holder de sig hjemme. Muligvis og så forsvinder indtægterne jo.


Vi skal nok overleve, men 2020 må godt snart være overstået.

Sally Due Sperling, Danhostel


- Vi skal nok overleve, men med alt det bøvl og de bekymringer vi har haft, så må 2020 gerne snart være overstået, så vi kan komme tilbage til normalen, hvis vi nogensinde kan det, siger hun.

-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce