Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Vandrutsjebaner er (måske) klar til indvielse

De nye rutsjebaner i Svømmestadion Danmark forventes indviet den 21. august. Her ses den nye rutsjebane, der er døbt "Jump Slide". Man hænger i armene, hvorefter man har frit fald i omkring tre meter for så at blive ’skudt’ ud i omkring to meters højde Foto: Tue Sørensen
Om alt går vel, så kan der fra den 21. august rutsjes i de to nye rutsjebaner i Svømmestadion Danmark.
Annonce

Niels Bækgård, direktør for Sport og Event Park Esbjerg (SEPE), håber. Håber, at det afsluttende arbejde går vel, at der ingen uforudsete udfordringer kommer, at corona ikke igen influerer på planerne.

For går det, som direktøren håber, så kan SEPE og Svømmestadion Danmark nemlig indvie sine to nye vandrutsjebaner den 21. august. Den ene bliver en godt 90 meter lang udendørs rutsjebane, mens den anden er en seks meter lang rutsjebane med blandt andet frit fald.

- Det er den dato, vi målrettet arbejder hen imod nu. Der mangler endnu nogle godkendelsesprocedurer, for når rutsjebanen er over tre meter, skal det godkendes af teknologisk institut. Der er også lidt omkring noget vandbehandling, men jeg håber, at det hele løser sig, siger Niels Bækgård, der på grund af coronakrisen allerede flere gange har skulle arbejde med sin tålmodighed.

Annonce

Montører kan komme i karantæne

Oprindelig skulle rutsjebanerne nemlig have været indviet i juni måned, men så kom en pandemi forbi. Og den kan fortsat drille, siger Niels Bækgård, hvorfor han heller ikke for nu kan sige, hvordan man konkret vil markere indvielsen.

- Vi arbejder med forskellige muligheder. Sagen er den, at det er et schweizisk firma, der leverer rutsjebanerne. De benytter polske montører, som rejser rundt i forskellige lande for at montere rutsjebaner, og måske ender det med, at de skal i karantæne eller andet, og så kan det hele skride igen, siger Niels Bækgård og fortsætter:

- Derfor holder vi lige hestene en smule i forhold til, hvordan vi markerer indvielsen. Derudover er der selvfølgelig hele udfordringen med, hvor mange vi må og kan være samlet. Men et eller andet finder vi selvfølgelig på, og jeg satser på, at vi finder endeligt ud af det i denne uge.


Der mangler endnu nogle godkendelsesprocedurer, for når rutsjebanen er over tre meter, skal det godkendes af teknologisk institut.

Niels Bækgaard, direktør SEPE
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce