Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Den 14. og 15. maj varmes der op til VM i byorienteringsløb i Trekantsområdet. Det foregår i Ribe og Esbjerg. PR-foto: Iben Valery
Forud for VM i byorienteringsløb varmer verdenseliten op i kommunens to største byer

I juli 2022 bliver verdens første VM i by-orienteringsløb afviklet i Trekantområdet i byerne Kolding, Fredericia og Vejle.

Forud herfor skal der afvikles to test- og udtagelsesløb. Det sker i Ribe lørdag den 14. maj og i Esbjerg søndag den 15. maj med Orienteringsklubben Esbjerg som arrangør sammen med de 5 klubber fra Trekantområdet.

Til løbene deltager 179 af verdens bedste orienteringsløbere, idet begge løb er klassificeret som World Ranking Events og for nogle landshold fungerer som udtagelsesløb til VM. Hele 22 nationer er repræsenteret med tyngde af norske og danske løbere. For arrangøren fungerer de også som en generalprøve for det kommende VM.

Annonce

Løbet i Ribe den 14. maj afvikles som et helt traditionelt sprintløb i 2 klasser for herre- og dameeliteløberne. Der er kvalifikationsløb om formiddagen i institutionsrådet øst for jernbanen med start fra klokken 9.30, mens finalerne afvikles i bymidten fra klokken 15.30. Løbet forventes afsluttet kl. 18 med vinderkåring og præmieoverrækkelse i Vedels Anlæg, hvor der er stævneplads hele dagen.

Banerne til finaleløbene lørdag vil være ca. 4 km lange med en forventet løbstid på 14-15 min. Formiddagens baner vil være lidt kortere.

Dagen efter løbes der i Esbjerg, og det afvikles som en Knock-Out Sprint. Det betyder, at efter formiddagens kvalifikationsrunder, som afvikles fra klokken 9.30 med start i Byparken, er det kun vinderne, der går videre i eftermiddagens kvartfinaler, semifinaler og finale. Der starter 6 løbere ad gangen og første løber i mål vinder sit heat. Finaleløbene starter klokken 14.30 og det kommer til at gå rigtig stærkt med baner på kun 1,8-2,0 kilometer og løbstider på cirka 7 min.

Stævneplads er Torvegade mellem Torvet og Musikhuset, hvor der vil være vinderkåring og præmieoverrækkelse, når sidste løber er i mål efter klokken 18.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce