Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Verdensstjernen Nora Mørk til Esbjerg

Nora Mørk, norsk verdensstjerne, kommer nu også til Esbjerg. Det sker næste år.
En stor forstærkning er på vej til Team Esbjerg med norsk stjernespiller.

Håndbold: En af verdens bedste kvindelige håndboldspillere i mere end et årti, Nora Mørk, er tiltrukket af træningsmiljøet i Team Esbjerg og forlader i sommeren 2022 Champions League-vinderne Vipers Kristiansand for at skifte til Esbjerg-klubben på en toårig aftale.

Den 30-årige Oslo-pige var i udlandet for første gang som teenager, da hun i 2007-2008 skiftede fra barndomsklubben Bækkelaget til Aalborg DH en sæson. Efter otte sæsoner tilbage i hjemlandet, heraf syv succesrige år i Larvik HK, spillede hun i tre sæsoner for håndboldstormagten Györ og derefter en sæson i CSM Bucuresti. Efter to sæsoner hos de norske mestre er hun klar til et nyt eventyr, fremgår det af en pressemeddelelse fra Team Esbjerg.

- Jeg har altid følt mig godt tilpas ved at spille i udlandet, og da de mange norske spillere i Esbjerg trives vældig godt, var det naturligt at tage kontakt til Teams Esbjerg træner, Jesper Jensen. Vi havde en rigtig god snak, og jeg fandt ud af, at vi ser ens på mange ting. Jeg er en ivrig og ambitiøs håndboldspiller og har hele tiden lyst til at blive bedre. Jeg tror, jeg vil passe godt ind, og jeg ser virkelig frem til at få lov til at spille i klubben, siger Nora Mørk.

Annonce

Ekstraordinært vindergen

Cheftræner Jesper Jensen skulle ikke bruge mere end et kvarter af videomødet med Nora Mørk, før han var overbevist om, at hun vil passe ind i kollektivet i Esbjerg.

- Nora Mørk tænker langt hen ad vejen håndbold på samme måde som vi, at man ikke kun skal have fysiske kompetencer, men også spille med omtanke og udvikle sig. Hun er en sindssygt dygtig spiller, der kan gøre medspillere bedre og også udfordre mig. Nora vil bidrage til at udvikle både sig selv og holdet, og med sit ekstraordinære vindergen kommer hun med en kultur, at man skal stræbe efter mere. Det er ikke tilfældigt, at mesterskaber i flere lande er flyttet med hende, siger Jesper Jensen om sin nyeste forstærkning af det i forvejen stjernespækkede hold i Team Esbjerg.

Cheftræneren vurderer, at tilgangen af Nora Mørk 1. juli 2022 vil lægge yderligere et lag på det brand og den anseelse i toppen af europæisk klubhåndbold, som klubben grundlagde for to sæsoner siden. Så kom Mette Tranborg i den følgende sæson, Henny Reistad i sæson to og nu Nora Mørk i sæson tre. De er alle attraktive spillere, der kan afgøre europæiske kampe, og de vil sammen med den øvrige stærke trup gøre ambitionen om at spille Final4 i de næste sæsoner til ikke bare et håb, men en realistisk mulighed.

Det er ikke tilfældigt, at mesterskaber i flere lande er flyttet med hende.

Jesper Jensen, træner, om Nora Mørk

Også Kathrine Heindahl, stregspiller for CSKA Moskva og det danske landshold, vender i sommeren 2022 hjem til Danmark og har underskrevet en treårig kontrakt med Team Esbjerg gældende til 30. juni 2025.

Desuden har Team Esbjergs Marit Røsberg Jacobsen, som i foråret for tredje sæson i træk kom på Årets Hold i Bambusa Kvindeligaen, forlænget sin kontrakt med to sæsoner til 30. juni 2024. Den norske spiller har prøvet at blive kåret som Årets Spiller i den danske liga.

-rik

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Wienecke og vennerne indtog Royal Arena

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hverdagen sat til vægs

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd fyrer 13 efter millionbesparelse

Ugeavisen Esbjerg

Billige bøger i arkivet

Ugeavisen Esbjerg

En nisse kom sejlende

Ugeavisen Esbjerg

Annbritt er landet på fødderne

Ugeavisen Esbjerg

Så er der baaaaasss

Ugeavisen Esbjerg

Jazzfestival i Esbjerg med store og små koncerter

Ugeavisen Esbjerg

Hvad skyldes blodpropper i hjernen hos type 2 diabetikere?

Ugeavisen Esbjerg

Da Esbjerg blev orange

Ugeavisen Esbjerg

Flot titel til Bjarne Nielsen i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Black Friday i city kunne have været bedre besøgt

Ugeavisen Esbjerg

Keld og Hilda og Baileys til kaffen

Ugeavisen Esbjerg

Lykke om ballade i S: Jeg forstår deres skuffelse

Ugeavisen Esbjerg

Nyt brætspil: Nu kan du købe Rundkørslen, Havkatten og Tobakken

Ugeavisen Esbjerg

DI vil give staten nødbremse mod boligbyggeri på havne

Ugeavisen Esbjerg

Statsminister: Esbjerg er en oplagt placering for en klimaerhvervsskole

Ugeavisen Esbjerg

Rød bloks drømme faldt til jorden med et brag

Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Annonce