Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Vi har ikke fravalgt kunstmuseet

Borgmester Frost Rasmussen svarer på åbent brev fra kunstmuseets bestyrelse.

Annonce

Kære Jørgen Broch,
Tak for din mail, som jeg her vil give et par kommentarer til.
Jeg er helt enig i, at det er mere hensigtsmæssigt, at vi kommunikerer direkte med hinanden, frem for at gøre det via de lokale medier. Artiklen som du har vedhæftet kom som opfølgning på et par artikler i henholdsvis Ugeavisen Esbjerg og JydskeVestkysten med en kritik af at forligskredsen har afsat midler til Fiskeri- og Søfartsmuseet i det indgåede budgetforlig, mens der ikke er afsat midler til et nyt kunstmuseum.
I artiklerne fremgår, at det er direktørens opfattelse at byrådet dermed har fravalgt Esbjerg Kunstmuseums projekt, og at projekterne ikke er ligestillede og at det er på grund af, at der ikke er direkte tilsagn om byggegrunden, at det ikke er lykkedes at skaffe fondstilsagn endnu. Det er jeg ikke enig i, og derfor gav jeg et par kommentarer til en opfølgende artikel.
Først og fremmest vil jeg nævne, at det aldrig har været hensigten at give ”direktøren et gok i nødden” som det fremgår af overskriften til den vedhæftede artikel. Overskrifterne er valgt på redaktionen, mens jeg har bidraget til indholdet i artiklen, som jeg står 100% inde for. Artiklen beskriver, at der af flere omgange har været udvist stor velvillighed fra Esbjerg Byråd til at understøtte jeres gode ide og fantastiske visioner. Et notat som beskriver historikken er desuden vedhæftet denne mail.
Jeg kan godt forstå, at I er skuffede over, at det endnu ikke har været muligt at få tilsagn fra nogle af de store fonde. Jeg har også talt med flere af dem flere gange, hvor de meget direkte har sagt, at de ikke vil støtte projektet, men at de til gengæld har været positivt indstillede overfor Fiskeri- og Søfartsmuseets projekt. Det fortæller de mig, at de også har meddelt jer.
Du deltog selv i mødet på mit kontor sidste år ved denne tid sammen med jeres direktør, hvor jeg også orienterede om årsagen til at byrådet for nuværende ikke kunne bevilge flere midler til projektet. Der fik I også at vide, at såfremt der var fonde, som var villige til at finansiere broderparten af projektet under forudsætning af et kommunalt tilsagn, måtte I vende tilbage, og så ville vi naturligvis se på det.
I skrivelsen der blev fremsendt til jer efter sidste års budget fremgik der nedenstående:
Esbjerg Kommune er fortsat positive overfor etableringen af et nyt Kunstmuseum i Esbjerg, og vil tage stilling til en eventuelt fremtidig ansøgning om økonomisk støtte, når der er skabt en større klarhed over projektets tidsperspektiver og samlede finansiering, herunder mulighederne for medfinansiering fra eksterne fonde.
Den situation har ikke ændret sig, så der er ingen grund til, at Esbjerg Kunstmuseum buser frem i de lokale medier med udsagn om, at byrådet har valgt ”sæler frem for kunst”.
Vi har tilvalgt Fiskeri- og Søfartsmuseets projekt, da det er på et stadie, hvor det er tættere på at kunne realiseres end jeres projekt. Vi har ikke fravalgt Esbjerg Kunstmuseum, men da I stadig ikke har fået indikationer omkring fondsmidler af en vis størrelse, har vi end ikke drøftet projektet i forbindelse med dette års budgetlægning.
Såfremt der er behov for at drøfte og uddybe ovenstående ved et møde, deltager jeg naturligvis gerne i det.

Venlig hilsen

Jesper Frost Rasmussen
Borgmester

Læs det åbne brev til borgmesteren.
https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/Vi-har-ikke-fravalgt-kunstmuseet/artikel/423507

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce