Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Videomøder vinder frem

Flere føler sig trygge ved at mødes via computerskærmen. Foto: Pr.
Flere og flere føler sig trygge ved at mødes via nettet.
Annonce

Teknologi: Corona er nok årets mest brugte ord, og ret kort efter på hitlisten ligger ganske givet "videomøder". Vi bruger dem overalt nu. Når vi kommunikerer med lægevagten, familien, banken og forsikringsselskaber. Og tilsyneladende er det noget, der er kommet for at blive.

Næsten hver tredje dansker i Region Syddanmark er i dag mere tryg ved brugen af videomøder end før corona. Næsten hver tredje mener, at videomøder er mere personlige end telefonsamtaler, og 32 procent af de adspurgte sætter pris på fleksibiliteten i videomøder. De tal stemmer godt overens med If Skadeforsikrings erfaringer.

– Corona har været en omvæltning for mange, så det er rigtig godt at opleve, at der også er positive erfaringer fra perioden. Vi har ligesom mange andre måtte omlægge vores kundemøder til videomøder, og feedbacken fra vores kunder er, at rådgivningen ofte bliver mere målrettet og effektiv samtidigt med, at de kan afholdes hjemmefra på mere fleksible tidspunkter, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationschef i If Skadeforsikring.

Tendensen mod bedre og mere effektive videomøder bakkes op af Brian Lystgaard Due, Ph.D. og lektor i Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet:

– Videomøder højner effektiviteten, så jeg mener, at vi kommer til at se en mere udbredt brug af videomøder, og i takt med at danskernes tryghed ved mediet stiger, bliver det et naturligt supplement til den gængse telefonsamtale, siger han.


Video møder højner effektiviteten.

Brian Lystgaard Due


Ifs erfaringer med videomøder fra coronatiden, samt den ny dokumentation for, at 40 procent i Region Syddanmark synes, at videorådgivning er en god måde at få hjælp og vejledning på, har derfor allerede nu betydet, at denne mødetype er indført som et nyt tilbud til kunderne i forbindelse med forsikringsrådgivning.

Annonce

Udvidet service

Henover sommeren har If Skadeforsikring også valgt at tryk-teste mulighederne i den online kundekontakt. Kunder får gratis adgang til videorådgivning omkring deres hus, bil og hund frem til 1. september.

– Alle vores kunder, som har en forsikring på hus, bil eller hund, har mulighed for at videochatte med professionelle bygningsrådgivere, dyrlæger og bileksperter, hvis eksempelvis hunden bliver syg eller du overvejer en renovering af boligen. Det er en gratis service, vi inkluderer i forsikringerne denne sommer, hvor vi ved, at flere vil være herhjemme, og hvor vi samtidig får styrket erfaringerne i videokonsultationer, siger Birgitte Ringbæk, fra IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce