Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Vilde Ingstad tager to år til

Vilde Mortensen Ingstad forlænger sin kontrakt med Team Esbjerg. Foto: Niels Husted
Team Esbjergs norske stregspiller Vilde Mortensen Ingstad forlænger sin kontrakt, der stod til at udløbe til sommer, med yderligere to år.
Annonce

Håndbold: Vilde Mortensen Ingstad har for tredje gang siden sin ankomst i sommeren 2016 forlænget samarbejdet med Team Esbjerg. Den 26-årige stregspiller med norsk mor og dansk far har indgået en ny toårig aftale med udløb 30. juni 2023.

- Når jeg forlænger med to år, er det et tegn på, at jeg fortsat er glad for at være i Team Esbjerg. Jeg tror på, at jeg kan blive ved med at udvikle mig som håndboldspiller, og at vi sammen kan nå Final4 i Champions League. Jeg har snart været her i fem år, og det er længe at være samme sted, men jeg tror på projektet i Esbjerg. På det personlige plan har jeg det godt med pigerne, Jesper, Ana og alle andre i klubben. Vi har et godt miljø, uanset hvilket land man kommer fra, siger Vilde Ingstad.


Vilde er en af de spillere, der kan afgøre topkampe, hun har x factor, og hun bidrager til den menneskelige kontinuitet i klubben.

Jesper Jensen, cheftræner


Annonce

Internationalt snit

Cheftræner Jesper Jensen betegner Vilde Ingstad som en både spillemæssigt og menneskeligt vigtig brik at få på plads til de kommende sæsoner.

- Vilde er en af de spillere, der kan afgøre topkampe, hun har x factor, og hun bidrager til den menneskelige kontinuitet i klubben. På banen har hun et internationalt snit over sit spil, der kan minde om herrespillers med det lave tyngdepunkt og styrken i rotationen. Hun beskæftiger hele tiden et forsvar. Når hun selv skal forsvare, har hun fået mere ro og modenhed i sit spil. Uden for banen er hun fortsat det søde og empatiske menneske med let til smil. Hun er blevet bedre til at hvile i sig selv og har tilegnet sig smartness, at man kan tænke sig til mere, end man kan løfte sig til. Hun er så stærk i forvejen, siger Jesper Jensen.

Annonce

OL forude

Vilde Ingstad debuterede på det norske landshold i oktober 2014 og har spillet 76 landskampe. Hun var ikke med til EM efter en skadesperiode. Oslo-pigen spillede inden tiden i Team Esbjerg for ligaklubben Oppsal IF.

- Først og fremmest er det vigtigt at gøre det godt i Team Esbjerg. Det er her, jeg arbejder, og så må vi se med landsholdet. Jeg tænker ikke så meget på det, men naturligvis vil alle gerne til OL i Tokyo, siger Vilde Ingstad.

Ligesom holdkammerater mærker hun interesse udefra og luner sig ved, at hun er eftertragtet af andre topklubber. Men håndboldmiljøet i Esbjerg vandt også denne gang, og hun er glad for, at hun er ønsket i yderligere en toårig periode.

Ved udgangen af 2020 havde Vilde Ingstad spillet 171 kampe og scoret 524 mål for Team Esbjerg. Efter Estavana Polman er hun spilleren med højest anciennitet i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce