Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Villy Grøn fik sin egen pris

Villy Grøns kone, Helle Grøn, vidste alt om det "uventede" besøg i går formiddag. Hun havde under påskud af morgenkaffe inviteret sønnen og enebarnet Per Grøn hjem til Lodsvænget, og det lød sandsynligt, at han ville køre fra Kolding for at aflevere sin kone på jobbet hos Kirk & Holm i Esbjerg og bagefter drikke kaffe med sine forældre. Per Grøn arbejder selv i Fredericia som underviser på HF & VUC. Foto: Mette Falther
I 15 år var det Villy Grøn, der som formand overraskede modtageren af Esbjerg Idrætsråds Lederpris. Tirsdag fik han den selv. Til gengæld blev der ikke sat navn på modtageren af Esbjerg Kommunes Idrætspris 2021. Det gemmer komiteen til idrætsfesten.

En pris banker på: Det var ikke posten med Helles nye telefon, der bankede på hoveddøren til Lodsvænget 34 tirsdag formiddag, og det var heller ikke bare for morgenkaffen, at sønnen Per var kommet hjem fra Kolding. Det troede Villy Grøn. Som den eneste. For han var målet for overraskelsen af Esbjerg Idrætsråds Lederpris 2021, og det vidste både konen og sønnen og hele den delegation, der havde listet sig op til hoveddøren med blomster, kransekage og bobler.

- Aj, det er løgn. Det havde jeg ikke tilladt i min tid. Og så det år, hvor jeg ikke har ledet noget som helst, sagde en paf Villy Grøn iført sporty Nike slippers.

I 15 år var det den nu 66-årige Villy Grøn, der listede sig op til hoveddøre med buketter og idrætslederpriser i sin skikkelse af formand for Esbjerg Idrætsråd. Sidste år overtog Helle Rohde formandsposten, og det var også hende, der sagde nogle pæne ord til den 66-årige Villy Grøn hjemme på terrassen i coronavenlig afstand.

Annonce

- Du har om nogen brugt rigtig meget tid på frivillige og været leder i mange forskellige positioner. Så priskomiteen var overhovedet ikke i tvivl om, at det skulle være dig, Villy. Du fortjener prisen for den, du er og for alt det, du har skabt og stået for. Der er mange, der har dig meget at takke for, sagde den nuværende formand af Esbjerg Idrætsråd.

Og det har hun ret i, for det er Villy Grøn, der som Esbjerg Kommunes eventchef har haft det praktiske overblik over afviklingen af både DGI Landsstævnet i 2013, Ungdoms OL i 1999 og de fire gange, Esbjerg har været vært for Tall Ships Races. Den 7.-10. juli lægger de store skibe igen til kaj i Esbjerg, og Villy Grøn begyndte allerede i 2018 efter det seneste besøg at planlægge dette års Tall Ships Races. Han har også været mangeårig formand for Hjerting IF.

- Jeg havde ikke været med i idrætsrådet så lang tid, hvis jeg havde følt, jeg var der alene. Når jeg står her nu, er jeg både stolt og glad, sagde Villy Grøn på sin terrasse efter overraskelsen.

Nyt navn til Hall of Fame

Årets priskomitè, bestående af borgmester Jesper Frost Rasmussen, JydskeVestkystens journalist Chris Uldahl Pedersen og Helle Rohde fra Esbjerg Idrætsråd, skulle efter deres møde og votering tirsdag morgen efterfølgende også have afsløret navnet på Årets Idrætspris, som kommunen har uddelt siden 1949. Men det blev der ikke noget af.

- Tidligere har vi nomineret tre navne, men det gik vi bort fra i forbindelse med corona i 2020 og besluttede dengang kun at vælge èt navn. Og vi har valgt den samme model i år, vi er enige om, hvem der skal have prisen, men vi har besluttet først at afsløre det, når vi forhåbentlig engang i februar kan afvikle Esbjerg Kommunes Idrætsfest, men det tager vi stilling til i løbet af næste uge. Det kan godt være, at vi må udsætte den til efter februar, sagde Jesper Frost Rasmussen efter komitémødet.

Han afslørede også uden at afsløre mere, at komiteen har fundet et nyt navn til kommunens Hall of Fame, der tæller navne på idrætsudøvere, som i særlig grad har bidraget til Esbjergs idrætshistorie. Navnet vil blive offentliggjort ved den kommende idrætsfest.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce