Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Vinder af Idrætsprisen: Team Esbjerg genvinder ny lokal hæder efter guldsæson

Kaja Kamp modtog pokalen på vegne af holdet i anledning af 27-års fødselsdagen. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer
Team Esbjerg modtager Esbjerg Kommunes Idrætspris for 2020, og dermed forsvarer de titlen, da de også vandt den i fjor.

Hæder: Året 2020 vil af mange grunde bliver husket for alt det, der skete ude for banen, men i Team Esbjerg skete der også mange ting inde for stregerne. Det blev til endnu et mesterskab samt en fornem kampagne i DELO EHF Champions League, hvor Final4 var i sigte, men pandemien fik sat en stopper for dette mål.

Team Esbjergs seje håndboldkvinder genvandt Idrætsprisen. Foto: Esbjerg Kommune / Torben Meyer

Derfor var 2020 et år, hvor der var meget at juble over i Team Esbjerg, men der er mere på vej. Klubben vandt torsdag Esbjerg Kommunes Idrætspris for 2020, og dermed forsvarer de denne titel, da de også vandt den i fjor.

Spillerne vidste ikke, hvorfor de skulle samles i hallen torsdag formiddag, og da de kom ind i hallen, stod bestyrelsen med flag, mens Jesper Frost Rasmussen stod i en Team Esbjerg trøje. Borgmesteren begyndte sin tale med at sige, at de jo var samlet, fordi Kaja Kamp havde fødselsdag, hvilket skulle fejres. Det blev det så også på behørig vis med Idrætsprisen, som Kaja Kamp naturligvis modtog pokalen på vegne af holdet i anledning af 27-års fødselsdagen.

Annonce

- Team Esbjerg nyder stor opbakning i hele kommunen, som et håndboldflagskib i absolut verdensklasse og er samtidig med til at give rigtig god og positiv omtale langt udenfor landets grænser. Vi har alle savnet de gode stunder i Blue Water Dokken, hvor holdet jo gang på gang har leveret store håndboldoplevelser, og hvor det særlige sammenhold mellem både spillere, trænerteamet, ledelsen og de mange frivillig udfolder sig for os alle, siger Jesper Frost Rasmussen blandt andet om valget af håndboldkvinderne.

Team Esbjerg med Estavana Polman i spidsen er modtager af Esbjerg Kommunens Idrætspris 2020. Foto: Tue Sørensen

Team Esbjerg er ikke uvant med denne fornemme pris. Første gang klubben vandt var i 2011, og det blev også til endnu en pris fire år senere i 2015, da holdet vandt DM-sølv. I 2019 fik holdet også tildelt denne fornemme hæder.

Det er derfor også anden gang, at cheftræner Jesper Jensen vinder den. Tredje gang i alt, da han også vandt den som spiller for Team Esbjergs herrer tilbage i 1998, og den lokale anerkendelse har en enorm betydning, mener han.

- Man skal ikke tage fejl af, hvor meget en lokal pris betyder for os. På det menneskelig plan giver det mere at få ros fra personer, som man omgås med, og som man kan støde ind i på gaden og giver én et klap på skulderen. Det er også titler, som i sidste ende definerer vores sæsoner, men det at den er lokal og fra folk, som følger os, har en enorm betydning og gør en stor forskel, siger Jesper Jensen.

Udover de gange, som Team Esbjerg har vundet prisen som hold, har også Lotte Haandbæk vundet den som individuel person i 2005.

I weekenden stod det desuden klart, at Team Esbjerg efter et skuffende hjemmebanenederlag til Herning-Ikast Håndbold skal møde Odense Håndbold i semifinalen om det danske mesterskab.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen var mand for at afsløre den fine hæder til Jesper Jensen og Team Esbjerg kvinderne. Foto: Esbjerg Kommune / Torben Meyer

Den første semifinale Odense Idrætshal tirsdag den 11. maj klokken 20.00, mens den anden semifinale spilles i Blue Water Dokken lørdag den 15. maj klokken 16.00. En eventuel tredje semifinale spilles i Odense Idrætshal tirsdag den 18. maj klokken 18.30 eller 20.30.


Man skal ikke tage fejl af, hvor meget en lokal pris betyder for os.

Jesper Jensen, Team Esbjergs cheftræner


Idrætsprisen

Prisen skulle have været overrakt i forbindelse med Esbjerg Kommunes traditionelle Idrætsfest i Musikhuset i februar, men på grund af den nuværende pandemi blev festen desværre aflyst.

Juryen, der står bag uddelingen af prisen, består af borgmester Jesper Frost Rasmussen, journalist og repræsentant for pressen Chris U. Pedersen samt formanden for Esbjerg Idrætsråd, Villy Grøn.

Den fine hæder betragtes på nærmeste hold. Foto: Esbjerg Kommune / Torben Meyer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce