Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Voldsomt: Vitaskole-elev blev overfaldet i skoletiden, mens det blev filmet

Lillian Larsens søn blev overfaldet i skoletiden. Nu står hun frem, så problemerne ikke bliver negligeret.

Elev blev sparket i skoletiden, mens overfaldet blev filmet. Drengens mor er chokeret.

Annonce

I fredags blev Lillian Larsen ringet op af Vitaskolen. Hendes søn, der går i 9. klasse, havde været i et slagsmål, lød det i telefonen. Hans jakke og mobiltelefon var blevet ødelagt. Fredag aften bankede det på Lillian Larsens dør. Det var hendes nabo, der ville høre, om hun havde set et opslag på Facebook. Et opslag der handlede om det Vitaskolen kaldte en slåskamp, men som viste sig at være et voldelig overfald på hendes søn.

- Lige da jeg læste det knækkede jeg sammen. Jeg blev rigtig ked af det. Det var slet ikke sådan, jeg havde hørt det fra skolen eller min søn, siger Lillian Larsen.

Det var Mette Jacobsen, der havde skrevet opslaget på Facebook. Her er hvad hun oplevede, da hun i fredags kom gående med barnevogn og baby på stierne bag Vitaskolen ned mod tunnelen, der fører under ringvejen:

- Ved første øjekast kunne jeg se, der stod en masse unge mennesker. Jeg kunne høre en dreng råbe: ”Lad være. Lad mig være. Du har smadret min telefon.” Jeg stillede barnevognen fra mig og råbte, alt hvad jeg kunne. Hvad fanden har I gang i?

Men det stoppede ikke der. Kun et par stykker af de forsamlede løb deres vej. Og så Mette Jacobsen et overfald.

- De stod og filmede, så vidste jeg godt, der foregik noget. Efter jeg havde råbt, blev drengen med den ødelagte telefon, sparket i maven.

Overfaldsmanden gik over til en, der filmede, og sagde noget. Og så gik han hen og rev drengen ned på jorden og sparkede ham i hovedet.

Der må gøres noget
Mette Jacobsen råbte ad dem igen, og denne gang forsvandt de – op mod skolen, og hun fulgte efter. Og hun talte både med en lærer og en fra skolens ledelse, men hun følte sig ikke taget alvorlig. Så da hun kom hjem, satte Mette Jacobsen sig til tasterne og beskrev overfaldet på Facebook. Og efterfølgende væltede det ind med beskeder fra forældre, der også havde oplevet problemer med lige netop den tunnel ved Vitaskolen.

- Jeg synes, bare det kræver handling. Jeg synes, det er vanvittigt, at det sker igen. Jeg har hørt om børn, der pjækker fra gymnastik, fordi de ikke tør cykle under tunnelen, når de skal til gymnastik på Blåbjerggårdskolen. Der er 12-14 årige børn, der bliver overfaldet og udsat for alt muligt. Jeg har talt med forældre, der har store børn, der ikke må gå på den sti. 18-20-årige piger, der får forbud mod at gå på stien. Hvad sker der lige for det her? Jeg har det så dårligt med, at min søn skal begynde på Vitaskolen, og at han ikke er skrevet i privatskole. Hvordan kan politiet ikke gøre noget ved det her? Det her er sket over flere år, siger Mette Jacobsen.

Mandag kørte Lillian Larsen sin søn i skole.

- Jeg bad ham om at holde sig på selve skolen. Jeg har det ok med at sende ham i skole, men jeg kører ham og henter ham, selvom han går i 9. For jeg vil ikke risikere, at der sker noget igen, siger hun.

CITAT: Det vigtige for mig er, at skolen spotter, hvem dem står bag og medløberne, og så handler det om at få en dialog med forældrene. Skolen, politiet og SSP kan ikke gøre det alene. Det handler også om opdragelse og forældreinvolvering.
Diana Mose Olsen (SF), formand for Esbjerg Kommunes børne- og familieudvalg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce