Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Von Oettingen er ny rektor

Alexander von Oettingen er optaget af, at UC Syd skal have en tydeligere stemme – i den offentlige debat om uddannelser og velfærd – og i endnu højere grad skal bidrage aktivt til udviklingen af professionerne. Foto: PR

Navne: Fra 22. marts til 31. maj har Alexander von Oettingen været fungerende rektor, men fra 1. juni kan han slå streg over fungerende. Nu er han rektor for en organisation, som har spillet en stor rolle i hans liv, siden han var ung.

Han er uddannet lærer fra Haderslev Statsseminarium, der i dag blandt andet huser en del af UC Syds læreruddannelse, og har arbejdet som efterskole- og folkeskolelærer. Senere blev han cand.pæd. og seminarielektor på CVU Sønderjylland (nu UC Syd). Han har en ph.d. i pædagogik og tog derefter en doktorgrad i faget. Efter at have været forskningsleder på Danmarks Pædagogiske Universitet, vendte han tilbage til UC Syd, hvor han har været direktør og siden 2015 prorektor.

- At stå i spidsen for en professionshøjskole er for mig en drøm, der går i opfyldelse. Og at det er UC Syd, er helt specielt for mig, for min personlige historie hænger tæt sammen med UC Syd og med den egn, UC Syd ligger i, fortæller von Oettingen, der har en dansk mor, en tysk far og er vokset op i Sydslesvig, hvor han har gået i en dansk skole.

Annonce

rwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Annonce