Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Wienecke og vennerne indtog Royal Arena

Kristian Wienecke stillede op til Blast-finalen med blot 11 dages træning med Astralis-holdkammeraterne. Alligevel var Astralis tæt på at nå finalen. PR-foto
I en euforisk Royal Arena indtog den 24-årige Kristian Wienecke fra Esbjerg en af hovedrollerne som ny mand for Astralis, da verdens bedste CS:GO-hold dystede om 1,5 millioner kroner og trofæet til Blast Premier Fall Final.

E-sport: Royal Arena i lørdags. Der er 12.000 mennesker i arenaen, og jubelbrølet efterlader ingen tvivl. I Danmark er Astralis størst. Astralis har netop sendt deres danske landsmænd fra Heroic ud af Blast Premier, og bag sin skærm rejser den 24-årige Kristian Wienecke sig op. Han er indhyllet i klapsalver fra salen og snart af krammere fra holdkammeraterne.

For fem år siden besøgte Ugeavisen Esbjerg den dengang 19-årige Kristian Wienecke i en lille lejlighed i Esbjerg. Dengang fortalte han historien, om hvordan hans mor og far havde haft det svært med, at han droppede fodbold og fitness for at spille computer. De truede ham med at cutte forbindelsen til internettet, men Kristian Wienecke ville spille Counter-Strike. Han var god til det. Han ville være den bedste, og han endte med at vinde diskussionen med sine forældre. Og dengang for fem år siden fik han sin første store professionelle kontrakt.

Fem år senere i Royal Arena debuterer Kristian "K0nfig" Wienecke for sit nye hold - den danske esportsgigant Astralis. Han gør forskellen, da Astralis sender det danske hold Heroic ud af turneringen, men lørdagens optur bliver standset, da franske Vitality vinder søndagens semifinale.

Annonce

Astralis-familien

Kristian Wienecke, kan du sætte et par ord på den rejse, du har været ude på, siden avisen besøgte dig for fem år siden?

- Det føles nærmest, som om det var i sidste uge, men når man tænker på, hvad jeg har oplevet siden, virker det som om, det er meget mere end fem år. Jeg har været igennem utroligt meget, både gode og mindre gode oplevelser. Jeg har spillet for hold som North, som var FCKs hold og dengang den eneste rigtige danske konkurrent til Astralis, og Complexity, som er Dallas Cowboys’ esports organisation. Og så er jeg nu i Astralis, som på alle områder bare er langt foran alt, jeg nogensinde har oplevet. Det er meget mere professionelt, men samtidig en meget familieagtig følelse, og så er det bare et sted, hvor alt, man gør, får ekstra opmærksomhed hos E-sportsmedier og fans i stort set hele verden.

I Royal Arena var det tydeligt (særligt i kampen mod det andet danske hold Heroic), at Astralis har en helt særlig plads i de danske CS:GO fans hjerter. Hvordan er dit eget forhold til Astralis?

- Det har altid været ret godt. Jeg har tidligere været til samtale hos dem, og jeg har mødt både spillerne og flere medarbejdere mange gange. De har altid været meget imødekommende. Ude fra er de jo lidt irriterende, fordi de altid har været de bedste, og de får så meget omtale. Når man er her, forstår man det bare meget bedre. Der er ikke noget, der er tilfældigt her, og de arbejder hårdt for alt det, de har opnået - også i pressen.
- Alle i dansk E-sport taler om Astralis, og der går mange historier, men når man oplever det indefra, er det noget helt andet. Det er sgu gode mennesker, og de tager sig virkelig af dig som spiller.

12.000 tilskuere blev underholdt i Royal Arena, hvor det russiske hold Navi vandt finalen mod franske Vitality. PR-foto

Hvordan var det at være Astralis-spiller foran hjemmebanepublikummet i Royal Arena?

- Det var vanvittigt. Vildt. Fedt. Overvældende. Jeg elskede hvert et sekund. Der var mange flere i Astralis-tøj, end jeg havde forestillet mig i min vildeste fantasi, og vi skulle nærmest bare vinde en runde, så gik det hele fuldstændigt amok. Hvis man ikke har oplevet det som tilskuer, kan jeg kun sige, man skal prøve det, for det var vildere end noget, jeg har oplevet noget sted. Og så har alle bare været virkelig søde. Unge, gamle, piger, drenge og alle mulige forskellige mennesker kom og hilste på. Det er meget anderledes, end man forestiller sig.

I var tæt på en finale mod verdens bedste hold Navi. Hvilken følelse står du tilbage med efter nederlaget i semifinalen mod franske Vitality?

- Jeg hader at tabe.

Hvordan vurderer du din egen indsats?

- Jeg ved, jeg kan blive meget bedre på det her hold og på den måde, vi arbejder. Jeg gjorde det godt i nogle kampe, men ikke godt nok til at vi vandt. Vi kan godt være tilfredse med, hvad vi har opnået på kort tid, men vi bliver meget, meget bedre. Det gør jeg også.

En koncentreret Kristian Wienecke til Blast-finalen i Royal Arena. PR-foto

Hvad er dine ambitioner for det kommende år?

- Jeg vil vinde pokaler. Vores ultimative mål er at vinde flere majors, men først og fremmest vil jeg bare give, alt jeg har, for det her hold. Det gør de andre også, så vi skal nok nå vores mål.

Skal du holde jul med familien i Esbjerg?

- Jeg er flyttet til København og nyder virkelig at være her tæt på Astralis og mine holdkammerater, men selvfølgelig holder jeg jul med familien i Esbjerg. Jeg elsker at være herovre, men jeg kan da godt mærke, at man selvfølgelig også savner det derhjemme engang imellem.


- Det føles nærmest, som om det var i sidste uge, men når man tænker på, hvad jeg har oplevet siden, virker det som om, det er meget mere end fem år.

Kristian Wienecke, professionel i Counter-Strike.
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergenserne står i kø for at være med til at forme Esbjergs fremtid

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd vil have skatteuddannelse til Esbjerg

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Den lige vej til de skrå brædder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Politikere: Esbjergs nye uddannelser kan skabe bosætning

Ugeavisen Esbjerg

En fodbolddrømmers dagbog: Sådan endte Braithwaite i Barcelona

Ugeavisen Esbjerg

Erling stopper: Education Esbjerg jagter ny leder

Ugeavisen Esbjerg

Droppede lovparagraffer for de firbenede venner

Ugeavisen Esbjerg

Olila vender tilbage til Kongensgade i version 2.0

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen bliver forsinket

Ugeavisen Esbjerg

Dansk offshore har mistet en af sine mest innovative profiler

Ugeavisen Esbjerg

Kort Stormgade-strækning kan blive til et helt nyt byrum

Ugeavisen Esbjerg

Ny klimaplan skal debatteres i Ribe, Bramming og Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

2021 slog alle rekorder – mæglere forventer fortsat gode tider på boligmarkedet

Ugeavisen Esbjerg

Nu er sivegade-idé stendød

Annonce