Annonce
Ugeavisen Esbjerg

X-House er nu foreningen Værestedet Netværket

X-House har skiftet navn til Værestedet Netværket. Baggrunden for ændringen fortalte formand Christian Bakkeli og sekretær Clara Bakkeli for nylig på et infomøde i Værestedet Netværkets lokaler i Willemoesgade 65. Foto: Privat
Som en naturlig konsekvens af en ny måde at gøre tingene på, skifter værestedet X-House navn til Foreningen Værestedet Netværket.
Annonce

Ny profil - nyt navn. Det er tanken bag, at værested X-House har skiftet navn til Værestedet Netværket. Baggrunden for ændringen fortalte formand Christian Bakkeli og sekretær Clara Bakkeli for nylig på et infomøde i Værestedet Netværkets lokaler i Willemoesgade 65.

- Målgruppen er ikke længere kun tidligere misbrugere af stoffer og alkohol. Nu er borgere, som kæmper med spilafhængighed, overspisning, fysiske og psykiske problemer og lignende også velkomne, forklarer Christian og Clara og fortsætter:

- Det er der to grunde til. For det første har det vist sig over længere tid, at behovet for et netværk udelukkende for tidligere misbrugere er mindre end tidligere. For det andet ønsker bestyrelsen, at nye og sunde netværk skal være omdrejningspunktet for Værestedet Netværket. Idéen er, at hvis man skal have held med at komme ud - og forblive ude - af dårlige miljøer og netværk, så skal man have noget positivt at erstatte det med.

Annonce

Fastlagt program

Tidligere var konceptet i X-House, at man for det meste bare kunne komme i åbningstiderne, og hygge sig, som man nu fandt ud af det. Det satte store krav til arbejdstiden for de frivillige i huset, ligesom der ofte ikke var mange brugere til stede. Derfor er der åbent i kortere tid, og der er et fastlagt skema for aktiviteterne.

- For dem, som er vant til at komme i X-House, og stadig ønsker at komme der, er der godt nyt. Om mandagen fungerer det, ligesom det altid har gjort. Man dukker bare op, og hygger sig med hinanden, fortæller Christian og Clara.

Om tirsdagen mødes kvindegruppen om emner og problemstillinger, der for eksempel kan ligge i forlængelse af tilbud som Exitcirklen, der tilbyder hjælp til voldsramte kvinder. Behandlingstilbuddet Smart Recovery fortsætter som hidtil. Det ligger torsdag aften.

Annonce

Weekend netværk

- Ingen skal sidde alene fredag og lørdag, så der er der også åbent. Om fredagen hygger vi med film, aktiviteter, fredagsslik og så videre, mens der er fællesspisning lørdag. Søndag står den på familieaktiviteter, hvor børnene kan lege sammen, lyder fra formanden og næstformanden, der godt kunne bruge lidt flere frivillige.

Opgaven for en frivillig er groft sagt at være en god vært, som sørger for at åbne og lukke dørene, brygge kaffe, sørge for at der bliver ryddet op inden lukketid og lignende, oplyser Christian og Clara.


Ingen skal sidde alene fredag og lørdag, så der er der også åbent.


Kontaktinfo

Ønsker du kontakt til Værestedet Netværket, er der følgende muligheder:

Telefon 60 90 43 10

fvnesbjerg@outlook.dk

Facebook, søg på: ”Værestedet Netværket Esbjerg”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce