Annonce
forside

25 års jubilæum og afsløring af nyt Skærbæk tæppe

Inspektør Anne Marie Overgaard beundrer det nye Skærbæk tæppe Foto: Lars Detlef

Skærbæk tæppe nummer 14 i samlingen blev lørdag formiddag vist frem på Skærbæk Museum

Annonce
I anledning af 25 året for oprettelsen af Skærbæk Museum (Museum Sønderjylland Skærbæk) var der lørdag formiddag fødselsdagsreception på Museet.

Den mangeårige leder af Skærbæk Museum og en af initiativtagerne til oprettelsen, forfatter H.E. Sørensen, holdt jubilæumstalen hvor han berettede om de første 25 års af museets historie. Lige fra den allerførste kontakt til den daværende købmand Knud Hansen, over de mange spændende udstillinger og udstillere, om kongeligt besøg og senest om sammenlægninger med Museum Sønderjylland i 2008.

Efter jubilæumstalen kunne den nuværende leder af Skærbæk Museum, inspektør Anne Marie Overgaard, afsløre et nyerhvervet Skærbæk Tæppe, nummer 14 i samlingen og dermed den største samling i Danmark af de berømte  - og i hele Europa meget anerkendte - Skærbæk Tæpper.

Tæppet med originaltitlen "Mövenschwarm" er vævet efter oplæg af professor Otto Eckmann, der var tilknyttet væveskolen i Skærbæk omkring år 1900. Tæppet har i mange år hængt i et privat hjem i lokalområdet, men er nu at se på Skærbæk Museum.

Skærbæk Museum har sidste åbningsdag i sæsonen 2010 søndag d. 31 oktober og åbner igen til foråret.


Foto: Lars Detlef
Foto: Lars Detlef
Rigtigt mange gæster var mødt frem til afsløringen af Skærbæk tæppet Foto: Lars Detlef
Foto: Lars Detlef
Foto: Lars Detlef
H.E. Sørensen holder jubilæumstalen Foto: Lars Detlef
Annonce