Annoncørbetalt indhold

Akupunktør: Sportsskader skal ikke løbes væk

Løberknæ, hælsporer og skinnebensbetændelse. Mange sportsudøvere går rundt med skader uden at gøre noget ved det. Og det er en skam, for tit skal der kun nogle få nåle til for at slippe af med smerterne. Det siger akupunktør Hanne Simonsen, der driver Akupunktur-huset Valby Langgade.

Denne annonce indeholder sponsoreret indhold

Jens er midt i 30’erne. Han elsker at løbe og deltager hvert år i en masse forskellige løb. Men som så mange andre løbere døjer han med skader og kender alt for godt til frustrationen over at blive bremset af smerter.

”Jens laver den klassiske løberfejl: Han lægger for hårdt ud og pådrager sig typisk skinnebensbetændelse og ærgrer sig over ikke at kunne løbe. Og så ved han, at han skal forbi mig og have nogle nåle,” fortæller Hanne Simonsen fra Akupunktur-huset Valby Langgade. Hun er RAB-godkendt akupunktør, og fra klinikken på Valby Langgade 187 behandler hun alt fra sportsskader til nervebetændelse og øjensygdomme.

Ud over løbere som Jens har Hanne Simonsen også hjulpet fodboldspillere, svømmere, Ironman-udøvere og volleyballspillere. Nogle kommer, fordi de er blevet skadet lige op til et en konkurrence eller et løb, og gerne vil blive klar. Hanne Simonsen laver altid en individuel behandlingsplan med udgangspunkt i den enkelte klient.

”Jeg har dem, der kommer ind ad døren med så mange smerter, at de ikke kan løbe. Når de så går ud herfra, så kan de igen. Det kan være noget lige sidder i klemme, og når jeg så sætter nogle nåle, så slipper det, og så kan de fungere igen. Men det er ikke det, som er normen,” siger hun og forklarer, at man som regel skal i et forløb med 5-6 behandlinger for at opnå en bedring.

Balance i kroppen

Hanne Simonsen vurderer, at mange ofte går for længe med deres smerter, inden de søger hjælp.

”Hvis en smerte ikke forsvinder af sig selv efter nogle dage, så er der jo noget, kroppen skal have hjælp til.”

Det kan derfor være problematisk, siger hun, bare at dulme smerterne med piller eller kølende cremer. Eller løbe sig varm, så man midlertidigt ikke mærker smerterne.

”Det er jo bare symptombehandling. Den ting, som ikke er i balance i kroppen, det som kroppen reagerer på, det får man ikke gjort noget med”.

Netop balance er et grundprincip i akupunktur. Den ældgamle behandlingsform, der stammer fra oldtidens Kina, handler om at genoprette energibalancer i kroppen. Behandlingen består i, at små nåle sættes ind i særlige akupunkturpunkter i hud og muskler, hvorved nerverne og blodcirkulationen stimuleres. Der findes ikke endegyldig evidens for virkningen, men behandlingsformen er meget udbredt i Danmark, og omkring en tredjedel af danske hospitaler anvender i dag akupunktur.

Hjemlig stemning

Før Akupunktur-huset rykkede ind på Valby Langgade 187, husede lokalerne et solcenter. Hanne Simonsen valgte at beholde de gamle solarie-båse og har omdannet dem til små behandlingsrum og udskiftet solene med komfortable brikse.

”Når man har fået nåle i, skal man ligge et stykke tid, mens nålene arbejder. Her er båsene geniale, fordi man kan ligge i fred og slappe af.”

Venteafdelingen er indrettet i nordisk stil med lyst træ, sofa, grønne planter og grafiske tryk med dansk byarkitektur. En hel væg er malet turkis og matcher reolerne bag skranken. Det føles nærmest, som var man trådt ind i et privat hjem, og det er også meningen, siger Hanne Simonsen.

”Man skal føle sig hjemme og godt tilpas, når man kommer her.”

Denne annonce indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.