Annoncørbetalt indhold

Dansk cykelfilm kommer til Valby

Den eventyrlig cykelodyssé langs den jyske vestkyst. Bag filmen står de to valbyboere, fotograf Jakob Carlsen og cykelrytter Christian Orry. Foto Lise Kloch
D. 27. september slår Valby Kino biografdørene op for en særvisning af cykelfilmen West Coast, der tager publikum med på en eventyrlig cykelodyssé langs den jyske vestkyst. Til visningen kan man møde de to valbyboere, der står bag filmen, nemlig fotograf Jakob Carlsen og cykelrytter Christian Orry.
Annonce

Dette indhold er sponsoreret

Af Lise Kloch

Gamle filmruller, vintagesofaer og vægmalerier af filmhistoriens store stjerner. Når man træder ind i Valby Kino, er man ikke i tvivl om at være kommet til et sted med kant og højt til loftet. Et kig i biografens program afslører et bredt favnende udvalg af film. Amerikanske Blockbusters, populære børnefavoritter og smalle, europæiske kunst- og dokumentarfilm.

”På den måde er vi lidt enestående. Vi er en af de meget få biografer i landet, som har den kombination, og er bl.a. medlem af det prestigefulde netværk Europa Cinemas,” fortæller Gunnar Wille. Han er tidligere leder af Filmskolens animationsuddannelse og er i dag en af de frivillige, der driver biografen på Gammel Jernbanevej 36.

Kærlighed til cykling

Søndag d. 27. september blænder Valby Kino op for en af filmene i den mere ”smalle ende”, nemlig West Coast, Danmarks første film om gravelcykling, en cykeldisciplin, hvor man primært cykler på grusveje.

”Vi vil gerne være med til at støtte film, der ikke er en del det brede mediebillede, og som ikke når de store biografer. Og når nogle professionelle filmfolk her fra lokalområdet har lavet en god film, så er det jo vidunderligt, vi kan få love at vise den,” siger Gunnar Wille og henviser til de to valbyboere fotograf Jakob Carlsen og cykelrytter Christian Orry, som sammen har skabt cykelfilmen.

I filmen følger man Christian Orrys 650 kilometer lange cykeltur fra Skagen i Nordjylland til Vadehavets marsklandskaber helt i syd. Undervejs på ruten slutter lokale cykelfolk sig til og deler ud af deres særlige kendskab til områderne, de kører igennem. Filmen er en smuk odyssé ud i den rå vestjyske natur og samtidig en udforskning af, hvad kærligheden til cykling er gjort af.

Til visningen i Valby Kino vil Jakob Carlsen og Christian Orry holde et oplæg om filmen. Og man behøver ikke være cykelentusiast for at blive grebet.

”Filmen er ganske enkelt for alle, som elsker eventyr”, siger Christian Orry. Både han og Jakob Carlsen er passionerede cykelryttere.

“Vi har i mange år hver især cyklet i forskelligt terræn og søgt de unikke oplevelser. Jakob på mountainbike og jeg på landevejsracer og gravelcykel (…). Jeg har først i de senere år for alvor fået øjnene op for oplevelserne, der ligger i at søge væk fra vejene samt roen og det zen-agtige i de lange distancer. Jakob har altid været derude i skovene, på sporene og det hårdere terræn, og har bl.a gennemført verdens hårdeste bike packing-løb, Arizona Trail Race, to gange. Men vi har en fælles kærlighed til cykling og eventyr,” siger Christian Orry.

Lokal opbakning

Valby Kino modtager ikke almindelig driftsstøtte, men kun lokale tilskud til enkeltprojekter. Når det alligevel kan lade sig gøre at drive biografen og tage små film som West Coast ind, handler det om de mange frivillige, der lægger masser af timer og energi i det lokale biografprojekt.

”Lige nu bliver biografen drevet af omkring 80 frivillige, men vi kunne fint være mange flere”, siger Gunnar Wille, der ligesom mange af de andre frivillige ”elsker at nørde film”.

To af frivilliggruppens andre filmnørder er Emmanuelle Kortholm og Kristian Enevoldsen. Sammen med Gunnar Wille sidder de i Valby Kinos filmudvalg og er med til at udvælge, hvad der skal vises i biografens tre sale.

”Da vi åbnede biografen i 2015, havde vi ikke haft en biograf i Valby siden 1976. Vi oplever stor opbakning og masser af interesse fra lokalsamfundet, og vi vil med vores valg af film og aktiviteter gerne nå så bredt ud som muligt,” siger Emmanuelle Kortholm.

Ud over film, lægger Valby Kino også biografsale og lokaler til bl.a. streamede foredrag, Børnefilmklub, en månedlig filmquiz og strikke-biograf.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.