Annonce
forside

Digitalisering og rammeaftale sænker flytteudgifter

Michael Tipsmark, Bjarne Bøhl Pedersen og malersvend Susanne. Pressebillede

Beboernes gennemsnitlige omkostning ved fraflytning er sænket med 25 procent hos B45.

Grenaa: Indførelse af ny teknik og rammeaftaler med underleverandører, har betydet en markant reduktion af flytteomkostningerne for boligselskabet B45s beboere.

- Vi har de sidste par år brugt meget krudt på at digitalisere vores arbejdsgange, forklarer driftschef Bjarne Bøhl Pedersen fra B45, og tilføjer:

- Det betyder bl.a., at vi har opmålt vores boliger, og det har banet vejen for, at vi har kunnet gennemføre en samlet licitation på malerarbejdet i alle flyttelejligheder.

Billigere malerarbejde

Selv om boligselskabet har brugt mange ressourcer på at opmåle og registrere alle boligerne, vurderer driftschefen, at den investering er tjent hjem på bare to år.

- Rammeaftalen blev indgået for snart et år siden, og vi kan nu se, at det også i praksis er blevet billigere både for beboerne og for os, fordi vi nu kan klare fraflytningssynet med bare et enkelt besøg, siger Bjarne Bøhl Pedersen.

Det var malermester Michael Tipsmark, der vandt licitationen på malerarbejdet i en to- til treårig periode, og han er godt tilfreds med samarbejdet.

- Omfanget svarer til omkring 10 malersvendes arbejde årligt, fortæller han og fortsætter:

- Vi kender den præcise indsats på forhånd, og har kunnet investere i noget udstyr, der gør det både lettere og hurtigere, så det er også er rentabelt for os.

Bjarne Bøhl Pedersen fortæller, at der også er truffet lignende aftaler med andre underleverandører, f.eks. omkring levering af hårde hvidevarer.

pcb

Annonce