Annonce
forside

Hæder for børnebog

Erik Trigger Olesen belønnet af Kulturrådet for sin bog »Rimfiskeremser«

Hæder Esbjergs Erik Trigger Olesen modtog i sidste uge officiel hæder for sin børnebog »Rimfiskeremser«.
Det skete ved en reception i Kunststyrelsen, der har hjemme på Kongens Nytorv i København.
Det var kulturministeren himself Brian Mikkelsen, der overrakte hæderen og officielt håndtryk herpå.
Æren er nogle gange det fagreste træ i skoven og må i al fald være det for Erik Trigger Olesen i denne omgang, for der fulgte ikke penge med..
- Det havde da selvfølgelig været rart, men jeg er først og fremmest glad for, at der er andre end mig selv og nogle anmeldere, der sætter pris på det, jeg laver, siger Erik Trigger Olesen.
Han har nu skrevet to børnebøger, der indeholder fabulerende rim, som skaber billeder i hovedet på læseren eller lytteren, og det er altså den sidste bog, han blev hædret for.
Den sælger godt for en børnebog af den karakter af være, og er netop blevet oversat til svensk, hvor den udkommer i næste måned.
Hæderen og de hidtidige erfaringer med skriverier for børn og barnlige sjæle har givet ham mod på mere.
- Jeg har ligesom fået anerkendt, at jeg kan noget rent håndværksmæssigt, så jeg er i gang med en ny bog, der bliver mere rablende end de to foregående, siger Erik Trigger Olesen.
Tre bøger i gang
Han er først og fremmest kendt som digter, der er eminent til ekspressionistiske digte, men der er andre projekter og veje, der skal udfordres.
- Rent faktisk er jeg for tiden i gang med tre bøger. Den til børn, én med skrøner fra havnen og en såkaldt sonetkrans om et skibsforlis, fortæller Erik Trigger Olesen, der til sommer tager til Skagen og Rhodos for at få skrivero.
Annonce