Annonce
forside

Kreativt samarbejde øger din kreativitet

Opsøg de miljøer, som du mærker giver dig god energi til at udrette, det du ønsker.

Annonce

Klumme: Jeg skriver om kreativitet i mine klummer og laver meget research om kreativitet, fordi det er vigtigt for mig at være kreativ. Både i forhold til min egen livsglæde, men også i forhold til mit firma, hvor jeg udfører forskellige kreative opgaver. Det er vigtigt for mig, at kreativiteten løber frit. Derfor bruger jeg meget tid på at finde processer, så der altid er hul ind til den kreative åre.

Jeg har tidligere skrevet om fænomenet "De 29 råd til at forblive kreativ" og har gennemgået nogle af punkterne i tidligere klummer. Denne gang vil jeg gerne tage fat på punktet, som hedder Omgiv dig med kreative folk.

Vi kender alle, hvordan vi kan blive fyldt med ny og ekstra energi af at have været samme med andre, der vil det samme sted hen som os. Det er ikke kun ny energi, man får, men en form for opfyldthed af noget ukendt, som kan give dig et skub i en god retning.

Rådet/vejen handler om at opsøge de miljøer, som du mærker giver dig god energi til at udrette, det du ønsker. Der menes ikke nødvendigvis, at hvis du laver keramik skal du opsøge andre keramikere. Det er ikke sådan rådet skal forstås.

Jeg er kommet med i et samarbejde med andre kunstnere. Forfatteren Anna Dyhrs bog Købekælling bliver udgivet den 8. marts. Forfatteren har kontaktet otte kunstnere og spurgt, om vi vil fortolke hendes bog gennem vores kunst. Vi er meget forskellige som kunstnere; fotograf, glaskunstner, grafisk designer, grafiker, illustratorer og forfatteren. Et sådan samarbejde trækker energi med sig og er med til at flytte dig i en retning, som øger din kreativitet.

Anna Dyhrs roman er en moderne, sarkastisk og sært poetisk roman, der blandt andet undersøger, om en kvinde behøver være som en mand for at blive fri. Ved at skulle fortolke romanen er du nødt til at tænke ud af boksen og gøre noget andet end det, du plejer. Jeg fik tanker om i-boks-satte kvinder, kvinden som objekt, som er sat i en boks - nogle af disse tanker rummer roman blandt andet.

Et samarbejde behøver ikke at betyde, at vi skal sidde lårene af hinanden. Et kreativt samarbejde kan godt være for personen, som arbejder bedst alene. Vi har siddet hver for sig, men om det samme materiale og skubbet hinanden i gode retninger.

Vi skal søge de mennesker, som tager os ud på steder, som vi ikke selv ville have trådt. Både for den ekstra energi, men også for at øge vores kreativitet. Så omgiv dig med kreative folk.

Forfatteren Anna Dyhrs bog Købekælling bliver udgivet den 8. marts. Forfatteren har kontaktet otte kunstnere og spurgt, om vi vil fortolke hendes bog gennem vores kunst. Ilustration: Ane Gudrun Fur Øhrberg.
Annonce