Annonce
forside

Norddjurs hopper med på europæisk spilprojekt

Grenaa skal profileres endnu mere som et sted, hvor spilvirksomheder har gode vilkår. Et treårigt projekt blandt Østersø-lande er netop sendt til godkendelse i Det Europæiske Østersø-program.

GRENAA: Der er allerede godt gang i flere spilvirksomheder i Grenaa, men det kan blive endnu bedre. Det skal blandt andet ske gennem en model, hvor Norddjurs Kommune og Game Hub Denmark leverer gode vilkår for nye spilvirksomheder.

Men præcis hvordan den model skal se ud, kan et treårigt projekt med deltagelse af Danmark, Tyskland, Sverige, Finland, Polen og Estland være med til at klarlægge.

Projektet Baltic Game Industry skal nemlig give spilmiljøer i landene mulighed for at lære, dele oplevelser og gode ideer.

- Et af de centrale punkter for Game Hub Denmark og Erhvervsakademi Dania i det her projekt er inkubationsmiljøerne, så vi kan være med til at give virksomhederne nogle gode vilkår, hvor vi også kan være med til at støtte start-ups, så spilfolkene kan få ro til at koncentrere sig om udviklingen, forklarer Mikkel Fledelius Jensen, specialkonsulent for Dania Games under Erhvervsakademi Dania.

Og deltagelsen i Østersø-projektet er i følge Mikkel Fledelius Jensen et helt naturligt skridt for spilmiljøet i Grenaa, der allerede har etableret sig om et af de fremmeste i landet.

- Det er helt naturligt for os, at vi gerne vil være med i sådan et projekt, hvor vi kan lære af andre lande. De har måske nogle andre vilkår, end vi har i Norddjurs, og vi kan måske få gode ideer til, hvordan vi kan blive ved med at være på forkant, siger specialkonsulenten, der også har ansvaret for Game Hub Denmark, der samler spilmiljøerne i Grenaa på tværs af uddannelsesinstitutioner.

Hvorvidt projektet overhovedet bliver til virkelighed er op til Det Europæiske Østersø-program, hvor landene sendte en ansøgning ind 17. januar. Projektet er støttet af Norddjurs Kommune med 25.000 euro (ca. 186.000 kr.) fordelt over tre år.

Norddjurs Kommune har allerede deltaget i flere forskellige events for at blive klogere på, hvad der skal til for at give spilvirksomheder gode vilkår. Blandt andet deltog kommunen i 2016 i en spilkonference i Sverige. Og det nye projekt skal bygge yderligere på den model, som Game Hub Denmark fra februar tager hul på.

- Vi har en model, som vi tager hul på til februar, hvor vi tilbyder nye iværksætter noget efteruddannelse i at drive virksomheder. Men Baltic Game Industry kan være med til at give ideer til, hvordan vi i fremtiden kan gøre den model endnu bedre. Hvis projektet kommer igennem, så skal vi fra august finde frem til en model, der kan passe hos os, og så skal vi have testet modellen sammen med nye iværksættere, siger Mikkel Fledelius Jensen, der er glad for opbakningen fra Norddjurs Kommune.

- Vi har et godt samarbejde, og det bliver endnu mere formelt med det her projekt. Og vi glæder os til at finde frem til nogle vilkår for spilvirksomheder, der kan være med til at bibeholde Grenaa som et vigtigt sted for spilindustrien i Danmark. Vi skal hele tiden være på forkant, så vi kan fortælle om og tilbyde gode vilkår, så vi potentielt også kan trække virksomheder til fra hele landet.

Det er helt naturligt for os, at vi gerne vil være med i sådan et projekt, hvor vi kan lære af andre lande. De har måske nogle andre vilkår, end vi har i Norddjurs, og vi kan måske få gode ideer til, hvordan vi kan blive ved med at være på forkant.Mikkel Fledelius Jensen, specialkonsulent Erhvervsakademi Dania

Annonce