Annonce
Frederiksberg

Årets juletræ er ankommet - og nu sætter kommunen ind med akut hjælp til julestemningen

Årets juletræet på Frederiksberg Rådhusplads ankom tidligere i dag. Foto: Bo Børresen
Annonce

Julen på Frederiksberg er rig på traditioner, men i år bliver flere af dem påvirket af coronarestriktioner. For at hjælpe julestemningen på handelsstrøgene lidt på vej er det blevet besluttet at tænde julebelysningen allerede på søndag 22. november, samtidig med at den hænges op.

Det er Frederiksberg Kommune, som står for byens julebelysning, og som sidste år finansierede nye flotte juleguirlander. En ekstraordinær bevilling fra Magistraten betyder endvidere, at også Smallegade får julebelysning allerede i år. Lyset i guirlanderne kommer fra klimavenlige LED-pærer.

Annonce

Juletræsfesten aflyst

Årets juletræ ankom tidligere i dag til Frederiksberg Rådhusplads. Der er tale om en slank, økologisk rødgran fra Grib Skov ved Nødebo. Det 19 meter høje juletræ vil blive dekoreret med 850 klimavenlige LED-pærer.

Juletræet tændes i løbet af den sidste weekend i november, men det bliver uden den normale juletræsfest. Den er aflyst på grund af coronarestriktioner.

Træet forbliver som altid på Frederiksberg tændt til 6. januar, hvor det er helligtrekonger. Herefter bliver træet omdannet til flis, der spredes under buskene i kommunens parkanlæg. Den økologiske flis hjælper med at holde på fugtigheden i sommervarmen, samtidig med at ukrudtet holdes nede.

Borgmester Simon Aggesen (K) anerkender, at det bliver en anderledes jul uden en række af de helt faste Frederiksberg-traditioner.

- Men det vigtigste ved julen er hjertevarme og fællesskabet, og det trives i allerbedste velgående her i byen. Så lad os rykke sammen i juleånden, mens vi holder afstand – og glæde os til næste år, hvor vi forhåbentlig igen kan være sammen om at fejre julen, udtaler borgmesteren.

Annonce
Annonce
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce
Annonce
DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Som kornet i jorden

Klumme

Ild i uniformerne

Debat

S og EL: Sænk farten på Frederiksberg

Klumme

For to kroner leverpostej

Byliv

Falkebænkene er tilbage på Sankt Thomas Plads

Klumme

Klumme: Kvindernes læremester

Annonce