Annonce
Debat

Ældrepleje: Det handler ikke kun om varme hænder, men også om ledelse og uddannelse

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Debat: Dette er ikke  er ikke et svar til Frits Degner i forbindelse med hans læserbreve i uge 9 og 12, om ældrepleje og manglende svar, men blot en kommentar.

Frits Degner efterlyser flere "varme hænder" på plejehjemmene på Frederiksberg. Selvfølgelig er der en smertegrænse for for få medarbejdere der kan være, men det handler, i den grad, også om ledelse og uddannelse. I læserbrevet uge 9, står blandt andet: "Personalet har kun den fornødne tid, til at tage beboerne på toilettet, bade dem, komme med mad til beboerne og meget mere. Der er ingen tid til socialt samvær".


I forhold til plejehjem kan jeg anbefale bogen "Et rigt liv - at leve og give videre", med forord af Hanne Reintoft. Den kan lånes på biblioteke

Johnna BaggersSocialt samvær, hvor man sidder og taler sammen er vigtig, men det kan også ske under frokosten og middagen, ligesom nærvær og empati er til stede både ved bad og toiletbesøg - plejepersonalet er "varme hænder" fra de kommer til de går - eller som det hed tidligere, de 3 H-er, Hoved, Hånd og Hjerte.

Hoved (viden - at kunne bruge sin viden) Hånd (Kan bruge hænderne) Hjerte (empati og autencitet)

(I forhold til plejehjem kan jeg anbefale bogen "Et rigt liv - at leve og give videre", med forord af Hanne Reintoft. Den kan lånes på biblioteket)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce