Annonce
Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Den døde beige, som Balder Mørk Andersen kalder facadefarven på Scandic Falkoner, har været medvirkende til, at SF har foreslået at skærpe fokus på entreprenørsvigt. Foto: Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: På Frederiksberg har vi et solidt fokus på arkitektur og kvalitetsbyggeri. Det skal sikres, at bygherrer ikke ud fra økonomiske kalkuler går på kompromis i forhold til det aftalte og til lokalplanen. Der skal på ingen måde kunne ske fremme af en tilgang, hvor det af bygherrer vurderes at være mere opportunt at bede om forladelse end om tilladelse.

Desværre er kommunens redskaber begrænsede. Udover at tilbageholde en ibrugtagningstilladelse kan kommunen håndhæve byggetilladelsen og lokalplanen med påbud. Efterleves et påbud ikke, kan der ske politianmeldelse, hvorefter sagen føres som en straffesag.

Kommunen kan ikke udstede bøder for overtrædelse af lokalplan eller byggetilladelse. Resultatet af et forslag fra SF blev, da der i lokalplanerne skete en tydeliggørelse af konsekvenserne ved overtrædelser af lokalplanens bestemmelser.


Der skal på ingen måde kunne ske fremme af en tilgang, hvor det af bygherrer vurderes at være mere opportunt at bede om forladelse end om tilladelse.

Balder Mørk Andersen (SF)


Det er ingen hemmelighed, at sagen om den døde beige facade på det renoverede Scandic Falkoner, som ikke levede op til aftalerne, har været medvirkende til, at SF har foreslået at skærpe fokus. Konkret er der således endnu ikke givet endelig ibrugtagningstilladelse, da der stadig mangler afklaring i forhold til facadematerialerne.

Bygherren er således blevet pålagt at opsætte mock-up af forskellige løsninger til besigtigelse af by- og miljøudvalgets, inden der træffes beslutning om eventuel dispensation. En dispensation som SF ikke kan forestille sig at bakke op om, al den stund at der er tale om et helt centralt og markant byggeri, som vi skal se på i mange år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Debat

Ligestilling på vejskilte og i lyssignaler

Klumme

Ild i uniformerne

Debat

S og EL: Sænk farten på Frederiksberg

Klumme

For to kroner leverpostej

Byliv

Falkebænkene er tilbage på Sankt Thomas Plads

Klumme

Klumme: Kvindernes læremester

Annonce