Annonce
Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Den døde beige, som Balder Mørk Andersen kalder facadefarven på Scandic Falkoner, har været medvirkende til, at SF har foreslået at skærpe fokus på entreprenørsvigt. Foto: Bo Børresen

Læserbrev: På Frederiksberg har vi et solidt fokus på arkitektur og kvalitetsbyggeri. Det skal sikres, at bygherrer ikke ud fra økonomiske kalkuler går på kompromis i forhold til det aftalte og til lokalplanen. Der skal på ingen måde kunne ske fremme af en tilgang, hvor det af bygherrer vurderes at være mere opportunt at bede om forladelse end om tilladelse.

Desværre er kommunens redskaber begrænsede. Udover at tilbageholde en ibrugtagningstilladelse kan kommunen håndhæve byggetilladelsen og lokalplanen med påbud. Efterleves et påbud ikke, kan der ske politianmeldelse, hvorefter sagen føres som en straffesag.

Kommunen kan ikke udstede bøder for overtrædelse af lokalplan eller byggetilladelse. Resultatet af et forslag fra SF blev, da der i lokalplanerne skete en tydeliggørelse af konsekvenserne ved overtrædelser af lokalplanens bestemmelser.


Der skal på ingen måde kunne ske fremme af en tilgang, hvor det af bygherrer vurderes at være mere opportunt at bede om forladelse end om tilladelse.

Balder Mørk Andersen (SF)


Det er ingen hemmelighed, at sagen om den døde beige facade på det renoverede Scandic Falkoner, som ikke levede op til aftalerne, har været medvirkende til, at SF har foreslået at skærpe fokus. Konkret er der således endnu ikke givet endelig ibrugtagningstilladelse, da der stadig mangler afklaring i forhold til facadematerialerne.

Bygherren er således blevet pålagt at opsætte mock-up af forskellige løsninger til besigtigelse af by- og miljøudvalgets, inden der træffes beslutning om eventuel dispensation. En dispensation som SF ikke kan forestille sig at bakke op om, al den stund at der er tale om et helt centralt og markant byggeri, som vi skal se på i mange år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce